Serre aanbouwen in Tilburg?

Vind de beste vakman voor uw serre!

Gratis offertes vergelijken

Serre Tilburg

Een serre in Tilburg is een waardevolle toevoeging aan uw tuin of woning! Wat is een serre? Een serre is een ruimte aangesloten aan uw huis dat door de grote ramen voor veel extra lichtinval zorgt. Een tuinserre staat juist los van uw huis, hiermee geniet u ook op winterdagen van uw tuin! Geïnteresseerd in serrebouw?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt tot 4 vrijblijvende offertes van specialisten in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de serre specialist met het beste aanbod!

Op deze pagina leest u over de voordelen van een serre, vindt u informatie over de prijzen en leest u hoe u zo goedkoop mogelijk een serre kunt aanbouwen. U leest hier ook wat er mogelijk is bij de aanbouw van een serre.

serre Tilburg

Waarom een serre?

 • Een serre bouwen creëert meer lichtinval in huis.
 • Door een serre van glas wordt het sneller warm in huis.
 • Met een serre aanbouw realiseert u extra leefruimte en verhoogt u de woningwaarde.
 • Met een serre als tuinkamer heeft u meer profijt van uw tuin.

Wat voor soort serre zoekt u?

Welke serre kopen? U heeft namelijk de keuze uit verschillende soorten serres. Laat de serre bij de woonkamer betrekken, of gebruik de serre als tuinkamer. Het is ook mogelijk om alleen een serre als overkapping op het terras te plaatsen, zodat u op zomerdagen beschut buiten zit.

Vraag uzelf af wat uw wensen zijn voordat u een serre in Tilburg koopt! Ook uw budget speelt natuurlijk een grote rol. Een woonserre is vaak duurder dan een overkapping.

Tuinserre of woonserre?

Twee populaire opties zijn een tuinserre of woonserre. Wat is het verschil?

 • Een tuinserre is een afgesloten ruimte die tegen het huis aan wordt geplaatst. Dit is officieel geen leefruimte en er wordt geen fundering of isolatie aangebracht. De kosten voor deze serre liggen daardoor relatief laag.
 • Bij een woonserre gaat het om een ruimte die helemaal betrokken is bij uw woning. Dit is een serre met verwarming, een sterke fundering en een goede isolatie. Hiervoor is wel de doorbraak van uw gevel nodig.

Wat kost een serre?

Wat kost een serre aanbouwen? Een tuinserre van 2 bij 5 meter aanbouwen kost ongeveer €7.000,-, inclusief materiaal en arbeid. Liever iets meer ruimte in de serre? De kosten van een serre van 4 bij 5 meter liggen rond de €16.000,-. Een serre van 4 bij 6 meter bouwen? De kosten liggen dan rond de €17.500,-. Dit geeft u voldoende ruimte om de serre in te richten zoals u dat wilt: met een luxe loungebank of bijvoorbeeld met een grote eettafel om ’s zomers te kunnen dineren.

De serre prijzen verschillen enorm, dus als u zeker wilt weten wat een serre aanbouwen gaat kosten, vraag dan gratis offertes aan!

Kosten serre 2024

Afmetingen tuinserre (diepte x breedte) Gemiddelde prijs tuinserre*
2 meter x 5 meter €7.000,-
2,5 meter x 4,5 meter €8.500,-
2,5 meter x 5 meter €9.500,-
2,5 bij 6 meter €11.000,-
3 meter x 3 meter €6.500,-
3 meter x 4 meter €10.000,-
3 meter x 5 meter €11.500,-
3 meter x 6 meter €13.500,-
4 meter x 5 meter €16.000,-
4 meter x 6 meter €17.500,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een basic tuinserre, inclusief montage en btw.

Serre aanbouwen kosten

De kosten voor een serre aanbouw zijn onder meer afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Een kunststof serre aanbouwen vereist weinig onderhoud, isoleert goed en is verkrijgbaar in elke kleur. Dit kost ongeveer €800,- per m² voor een tuinserre, en gemiddeld €1.750,- voor het bouwen van een woonserre.

Wit u een sfeervol materiaal, dan is hout zeker een goede optie. Om een houten serre te bouwen liggen de kosten rond de €750,- per m² voor een tuinserre. Het bouwen van een houten woonserre kost gemiddeld €1.700,- per m².

Liever een serre die qua stijl naadloos aansluit op uw gevel? Kies dan voor een gemetselde serre. De prijzen hiervoor staten rond de €1.700,- per m².

Kosten serre: per materiaalsoort

Materiaal serre Gemiddelde prijs per m²* Voordelen
Kunststof serre Tuinserre: €800,-
Woonserre: €1750,-
Weinig onderhoud, goede isolatie, in iedere kleur leverbaar
Houten serre Tuinserre: €750,-
Woonserre: €1700,-
Sfeervol, sterk materiaal, bewerkbaar
Aluminium serre Tuinserre: €750,-
Woonserre: €1700,-
Sterk materiaal, dunne profielen mogelijk, luxe uitstraling, weinig onderhoud
Glazen serre Tuinserre: €750,-
Woonserre: €1700,-
Glazen schuifwanden mogelijk, veel daglicht
Gemetselde serre Tuinserre: niet mogelijk
Woonserre: €1700,-
Past bij de woning, goede isolatie, onderhoudsvriendelijk, sterke constructie
Stalen serre Tuinserre: niet mogelijk
Woonserre: €1700,-
Sterk materiaal, goede isolatie, lange levensduur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief arbeid, materiaal en btw. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

serre aanbouwen kosten

Wat beïnvloedt de serre prijzen?

De kosten van een serre worden voor ongeveer 55% bepaald door de arbeidskosten en de overige 45% wordt bepaald door de materiaalkosten. Het tarief van de serre bouwer en de keuze voor het materiaal hebben dus een enorme invloed op de totaalprijs.

Maar er zijn nog meer keuzes die de kosten beïnvloeden!

Laat u de serre casco opleveren dan bent u goedkoper uit. Wel moet u dan in de serre zelf verlichting en elektriciteit plaatsen. Kiest u voor een serre met schuifpui dan bent u duurder uit dan zonder. Er zijn heel veel verschillende opties die u kunt kiezen die de prijs doen oplopen.

Welke opties zijn er voor de serre?

Bij serrebouw in Tilburg zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Zo kan de temperatuur door de grote ramen in de zomer aardig oplopen. Veel mensen kiezen daarom voor zonwering om te veel warmte te voorkomen. Dit kost ongeveer €200,- per m².

Een schuifpui om extra frisse lucht naar binnen te laten is ook een goede manier om de temperatuur te reguleren. Bovendien betrekt u de tuin bij uw serre met een schuifpui. Dit kost ongeveer €700,- tot €2.200,- per deur.

Voor optimale luxe is het mogelijk om de serre volledig af te laten werken met vloerverwarming, schilderwerk binnen en buiten en de aanleg van elektra en een airco systeem. Hiermee lopen de kosten van de serrebouw uiteraard hoger op. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan.

Kosten extra opties voor serre

Optie Gemiddelde meerprijs* Bijzonderheden
Zonwering €200,- per m²
Tegels €50,- per m²
Laminaat €10,- per m²
Vloerverwarming €500,- tot €600,- voor 20 m²
Schuifpui/openslaande deuren €700,- tot €2.200,- per deur
Ventilatieroosters €40,- per strekkende meter
Schilderwerk buiten €35,- tot €40,- per m²
Schilderwerk binnen €30,- tot €35,- per m²
Elektra aanleggen €300,- tot €450,-
Airco €1.500,- per stuk
Centrale verwarming €1.000,- per serre
Schuifpui €1.000,- per pui
Schuifdak €1.700,- per m²
Lichtstraat €2.000,- per m²

*Dit zijn richtprijzen, inclusief materiaal, arbeidskosten en btw. Vraag gratis offertes aan!

Besparen op de kosten van een serre aanbouwen?

Vind snel en eenvoudig een goedkope vakman en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

serrebouw Tilburg

Serrebouw Tilburg

Geïnteresseerd in serrebouw in Tilburg? Waar te beginnen? U moet uzelf bij serrebouw eerst een paar vragen stellen: waar de serre plaatsen? In de voor- of achtertuin? En hoe wilt u de serre inrichten? Om u hierbij te helpen schakelt u een serre bouwer in. Hij denkt mee met het ontwerp en kijkt of u eventueel een serre vergunning nodig hebt.

Hoe een serre plaatsen?

De vakmannen beginnen bij de fundering als deze nodig is en plaatsen daarna de wanden en het dak. Hieronder leest u meer over de stappen van serrebouw in Tilburg. Wilt u ook een serre plaatsen? Start nu uw gratis offerteaanvraag. U ontvangt dan diverse offertes van serrebouwers uit uw regio. Gratis en zonder verplichting.

Fundering: nodig of niet?

De eerste stap in serrebouw in Tilburg is de fundering. De fundering van een serre hoeft lang niet zo zwaar te zijn als de fundering van uw huis. Er zijn verschillende manieren om een fundering van een serre te plaatsen: bij een serre aan huis wordt vaak gebruik gemaakt van een fundering op staal. De serre bouwer maakt een bekisting en legt hierin de stalen bewapening. Dit versterkt het beton dat in de bekisting gestort wordt.

Een fundering is niet altijd nodig! Een tuinserre is meestal een hele lichte constructie, waarbij de aanleg van een fundering niet nodig is.

Wanden en dak

De volgende stap van een serre aanbouwen, is het plaatsen van de wanden en het dak. U hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten daken. Veel mensen kiezen een serre met glasdak, voor optimale lichtinval. Wilt u een serre met zonnepanelen, dan is het belangrijk om te kiezen voor een dicht serre dak.

Bij het plaatsen van de wanden en het dak wordt ook direct de verlichting en de elektriciteit aangesloten. De serre bouwer plaatst ook direct de isolatie, zodat het ook ’s winters aangenaam warm blijft.

Let op: omdat een serre voor een groot deel uit glas bestaat, is het belangrijk om bij de isolatie ook rekening te houden met de soort beglazing!

beglazing serre

Beglazing

Een serre in Tilburg bestaat voor een groot deel uit glas. Hierdoor heeft u extra lichtinval, warmt het snel op en geniet u moeiteloos van een prachtig uitzicht. Maar om te voorkomen dat het zomers té warm wordt en ’s winters juist te koud, is het belangrijk om te kiezen voor isolatieglas.

Er zijn verschillende soorten beglazing die u kunt kiezen. HR++ beglazing is de meest standaard keuze. Dit kost ongeveer €80,- tot €90,- per m². Met een isolatiewaarde van 1,1 W/m²K (hoe lager hoe beter), heeft HR++ glas een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

HR+++ glas (ook wel triple glas genoemd) isoleert met een isolatiewaarde van 0,5 – 0,-9 W/m²K nog net iets beter. Maar door de hogere prijs van €170,- per m² is de prijs-kwaliteitverhouding iets minder.

vloer serre

Serre vloer

Welke vloer in de serre? Wilt u een vloer die onderhoudsvriendelijk is? Dan is een pvc-vloer een optie. Pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs, waarmee u een houten vloer nabootst. Ze kunnen goed tegen een stootje en gaan tot wel 25 jaar mee. U hoeft de vloeren alleen maar af en toe af te nemen met een vochtige doek om vlekken te verwijderen.

Wilt u een klassieke serre, dan is het gebruik van een houten vloer misschien mooier. Dit heeft een hele warme en authentieke uitstraling. Andere opties voor vloeren in de serre in Tilburg zijn:

 • Keramische tegels
 • Gietvloer
 • Vloerbedekking

Aansluiting van serre op woning

Als de serre staat volgt de aansluiting op de woning. De serre bouwers nemen deze aansluiting heel serieus: u wilt immers lekkages en tochtproblemen voorkomen! De wanden van de serre staan al dicht tegen uw gevel aan. De specialisten maken deze aansluiting dicht met behulp van loodslabben. Deze worden tussen het huis en de serre aangebracht om de aansluiting waterdicht te maken. Zo weet u zeker dat het in huis ook niet tocht!

serre aanbouwen Tilburg

Serre aanbouwen Tilburg: waarop letten?

Serre in Tilburg bouwen: hier moet u op letten.

 • Hoe serre verwarmen? Als u ’s winters ook wilt genieten van de serre is het belangrijk om na te denken over de verwarming. Vloerverwarming neemt geen ruimte in beslag waardoor u extra ruimte overhoudt voor de inrichting.
 • Serre zonder vergunning? Meestal heeft u geen vergunning nodig, zeker aan de achterzijde van uw gevel niet. Maar bij een serre aan de voorkant van uw huis heeft u vaak wel een vergunning nodig. Start de aanvraag voor de vergunning op tijd, want dit neemt enkele weken in beslag!
 • Hoe wilt u de serre verlichten? Houd bij de serrebouw direct rekening met de verlichting, zodat de kabels netjes weggewerkt worden.
 • Bescherming tegen de zon: door de grote raampartijen warmt het snel op in een serre. Kies voor een serre met zonwering om uzelf op warme zomerdagen te beschermen tegen de warmte.

Geïnteresseerd in serrebouw Tilburg?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een serre bouwer bij u in de regio!

Gratis offertes vergelijken

Prefab serre

Wilt u een serre aanbouwen met een beperkt budget? Kies dan voor een prefab serre. Deze is vooraf in de fabriek gemaakt en wordt daarna naar de locatie vervoerd. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • U bent verzekerd van hoge kwaliteit.
 • Een prefab serre in Tilburg is snel geplaatst.
 • De montagekosten liggen een stuk lager.
 • U hebt de keuze uit diverse materialen.
 • Prefab serres worden zowel casco als afgewerkt opgeleverd.
Een nadeel van een prefab serre is dat er minder mogelijkheden zijn op het gebied van maatwerk. De prijzen voor prefab serres liggen rond de €700,- tot €800,- per m². Ontvang gratis offertes.

prefab serre

Serre op maat

Serres op maat bieden juist heel veel mogelijkheden op het gebied van maatwerk. Laat u een serre op maat aanbouwen? Kies bijvoorbeeld voor een serre met schuine wanden voor een speels effect, of kies voor een serre aan huis die qua stijl helemaal aansluit op uw woning! Een andere mogelijkheid is een serre op uw dakterras of plaats een serre op het balkon!

Bij een serre op maat heeft u onder meer invloed op:

 • Het type dak
 • De gebruikte materialen
 • Het model van de serre in Tilburg
 • De inrichting van de serre
 • De stijl
De kosten voor een serre op maat liggen rond de €800,- tot €1.000,- per m², afhankelijk van de keuze voor het materiaal.

Prijsverschil: prefab en maatwerk

Serre: prefab of maatwerk?

Vanaf €700,- tot €800,-

Gemiddelde prijs per m², inclusief materiaal, arbeid & btw

Prefab serre
Vanaf €700,-

– Prijs per m²
– Plaatsing in een dag
– Geschikt voor veel verschillende woningen
– Ruime keuze in modellen
– Goede isolatie (bestaat uit één geheel)

Serre op maat
Vanaf €800,-

– Prijs per m²
– Mogelijkheid tot personaliseren
– Keuze uit en groter aanbod uit materialen
– Veel extra opties mogelijk

Gratis offertes ontvangen

Vergunning voor serrebouw nodig?

Heeft u een vergunning nodig voor serrebouw in Tilburg? In sommige gevallen wel. Alleen aan de achterkant van je huis is het mogelijk om vergunningvrij een serre te bouwen. Hiervoor moet u wel voldoen aan een aantal regels:

 • De serre is niet hoger dan uw woning
 • De serre in Tilburg is maximaal 5 meter hoog.
 • De aanbouw van de serre is minimaal 1 meter van openbaar gebied verwijderd.
 • De serre hoort niet bij een tijdelijk hoofdgebouw of woonwagen.
Wilt u zeker weten of u een serre zonder vergunning mag plaatsen? Op omgevingsloket.nl doet u gemakkelijk en snel een vergunningscheck.

Welk materiaal voor serre Tilburg?

Eén van de keuzes die u bij een serre moet maken, is de keuze voor het materiaal. U hebt onder meer de keuze uit:

 • Glazen serres
 • Kunststof serres
 • Houten serres
 • Aluminium serres
 • Stalen serres
Elk materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen. Zo heeft hout een hele klassieke en warme uitstraling en zijn kunststof serres weer heel gemakkelijk in onderhoud. Kies dus een materiaal dat voldoet aan al uw wensen.

Hieronder leest u meer over de verschillende materialen. Op zoek naar een vakman voor de aanbouw van uw serre? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar!

Glazen serre: geniet van het daglicht

Een serre bestaat natuurlijk al voor een groot deel uit glas, maar bij een glazen serre bestaat praktisch de hele buitenkant uit glas. Voor het frame heeft u natuurlijk wel keuze uit verschillende materialen, maar veel mensen kiezen voor staal. Doordat dit materiaal heel sterk is, zijn smalle profielen mogelijk waardoor de ramen extra groot zijn.

Waarom een glazen aanbouw?

Bij een serre van glas hebt u extra veel lichtinval. Bovendien betrekt u de tuin volledig bij uw woning. Wilt u op koude winterdagen ook genieten van uw tuin, dan is een glazen aanbouw een hele goede optie. Investeer wel in goede beglazing en zonwering om te voorkomen dat het ’s zomers juist te warm wordt. De prijzen voor glazen serres liggen gemiddeld tussen de €750,- tot €1.700,- per m².

kunststof serre

Kunststof serre: onderhoudsvrij

Wilt u een serre die vooral niet te veel onderhoud nodig heeft? Kijk dan eens naar kunststof serres. Kunststof isoleert van zichzelf al uitstekend en is bovendien relatief in aanschaf. Voor een tuinserre starten de prijzen rond de €800,- per m².

Kunststof ‘werkt’ niet, in tegenstelling tot hout. Hierdoor is het goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. U hoeft het niet te schuren en niet te schilderen. Wel is het aan te raden om een kunststof serre eens per jaar te reinigen. Dit kan gewoon met een zachte doek en een mild sopje.

houten serre

Houten serre, authentieke uitstraling

Heeft u een klassieke woning, dan past een klassieke serre hier uitstekend bij. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling die goed past bij natuurlijke huizen. Een voordeel hiervan is dat u de kleur van de serre zelf kunt veranderen, mocht u dat willen.

Daar staat tegenover dat een houten serre wel meer onderhoud vereist. Controleer het houten oppervlak elk jaar op beschadigingen. Om houtrot te voorkomen raden we u aan uw houten serre elke 7 tot 10 jaar opnieuw te schilderen.

Wat kost een houten serre?

De prijzen beginnen rond de €750,- per m² voor een tuinserre. Voor een woonserre beginnen de prijzen rond de €1.700,- per m².

aluminium serre

Aluminium: sterk en duurzaam

Een andere optie is het plaatsen van een aluminium serre. Aluminium is een sterk en duurzaam materiaal dat tot wel 30 jaar lang meegaat. Serres van aluminium hebben een hele mooie robuuste uitstraling die goed past bij moderne huizen. Maar toch misstaat het bij een klassiek huis ook niet, hier zorgt het moderne aluminium voor een mooi contrast.

De grootste voordelen van een aluminium serre:

 • Aluminium heeft een grote draagkracht.
 • Het materiaal is duurzaam en 100% te recyclen.
 • Aluminium serres hebben een lange levensduur.
De prijzen van aluminium serres starten rond de €1.700,- per m².