Kies voor een kunststof serre!

Profiteer van de voordelen!

Gratis offertes vergelijken

kunststof serre

Kunststof serre

Een serre zorgt voor extra ruimte en licht in huis. Een kunststof serre vereist daarbij nauwelijks onderhoud en is, vergeleken met andere materialen, een voordelige keuze! Bovendien is een kunststof serre relatief eenvoudig aan te passen aan de stijl van uw woning.

Op deze pagina leest u meer over de voordelen en nadelen van de serrebouw van een kunststof serre. Ook krijgt u meer informatie over de kunststof serre prijzen en over de verschillende materialen geschikt voor een kunststof serre. Mag u een kunststof aanbouw vergunningsvrij bouwen? Het antwoord op deze vraag vindt u op deze pagina. Besparen op de kunststof serre prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis offertes (max 4.) van serrebouwers uit uw regio. Vergelijk deze en bespaar!

Navigeer direct naar:

Voordelen van een kunststof serre: weinig onderhoud & uitstekende isolatie

Een serre van kunststof heeft veel voordelen. Allereerst is kunststof onderhoudsarm. Het enige onderhoud dat het materiaal nodig heeft, is een jaarlijkse schoonmaakbeurt. Daarnaast is het kleurvast én verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs: ook een houtlook is mogelijk! Bovendien is het materiaal inbraakwerend én biedt het een uitstekende isolatie.

De voordelen van een kunststof serre op een rij:

 • De prefab serre is onderhoudsarm: een reinigingsbeurt eens per jaar is voldoende.
 • Het is inbraakwerend.
 • De prefab serre is kleurvast en verkrijgbaar in houtlook.
 • Een kunststof serre biedt een uitstekende isolatie.

Wat kost een kunststof serre?

Een kunststoffen serre heeft belangrijke voordelen: maar wat kost een kunststof serre precies? Serres van 10 vierkante meter hebben een gemiddelde prijs van €7.000,-. Voor kunststof serres van 15 m² liggen de prijzen gemiddeld rond de €8.000,-.

Wilt u een grotere serre bouwen?

Serres met een oppervlakte van 20 vierkante meter hebben een gemiddelde prijs van €10.000,- en voor serres met een oppervlak van 30 vierkante meter liggen de prijzen rond de €15.000,-. Wist u dat u heel gemakkelijk op de kunststof serre prijzen kunt besparen? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40%!

Kunststof serre prijzen

Afmetingen Gemiddelde prijs*
10 vierkante meter €7.000,-
15 vierkante meter €8.000,-
20 vierkante meter €10.000,-
30 vierkante meter €15.000,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen voor een basismodel inclusief plaatsing en btw. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan voor de exacte prijs.

Prijs per m²

De gemiddelde prijs per m² van serres, ligt rond de €500,- tot €700,-. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Het gekozen materiaal
 • De gekozen beglazing
 • Eventuele extra isolatie
 • De totale oppervlakte: hoe groter de serre, des te lager de prijs per m².

Hoe groter de oppervlakte van de serre, des te lager de prijs per m². Het is dus verstandig om direct door te sparen voor een grotere serre dan om eerst een kleiner model te plaatsen. Bovendien is de gekozen beglazing een belangrijke invloed: triple glas is een stuk duurder dan standaard isolatieglas!

Besparen op de kosten van uw nieuwe kunststof serre?

Vergelijk gratis offertes en kies de aannemer met de beste prijs!

Gratis offertes vergelijken

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zitten er volgens sommige mensen ook een aantal nadelen aan kunststof serres. Zo is het materiaal lang niet zo bewerkelijk als hout, waardoor een snelle reparatie bij een kleine beschadiging geen optie is. Gaten boren is geen optie en het is niet mogelijk om het kunststof te schilderen: u moet dus direct de gewenste kleur kiezen. Daar staat dan tegenover dat kunststof tot ruim 15 jaar volledig kleurvast is en ook geen schilderbeurt nodig heeft!

Design

Bij het plaatsen van een kunststof serre is er de keuze uit verschillende kleuren en designs. Zo kiest u gemakkelijk de juiste kleur, die perfect aansluit bij de rest van uw woning! Laat de serre bijvoorbeeld in dezelfde kleur plaatsen als uw kozijnen.

Meer gecharmeerd van uitstraling van hout?

Kies dan voor een kunststof met een houtlook! Hiermee profiteert u van de voordelen van kunststof en de uitstraling van echt hout! In kunststof met een houtlook bootsten vakmannen de originele houtnerven na. Deze techniek is inmiddels zo goed, dat het niet meer van echt hout te onderscheiden is!

Beglazing

De beglazing is een belangrijk onderdeel van de serre: hoe meer ramen hoe beter. Zo geniet u ’s winters toch nog van uw tuin en heeft u extra lichtinval in huis. Maar welke beglazing is de beste keuze?

Standaard passen vakmannen HR++ glas toe. Dit is een standaard isolatieglas, dat ook bij de bouw van woningen gebruikt wordt. Dit kost gemiddeld €135,- per m², inclusief montage. Natuurlijk is het ook mogelijk een ander soort beglazing toe te passen. Triple glas isoleert nog een stuk beter, maar heeft ook een hogere prijs. De prijs-kwaliteitverhouding van HR++ beglazing is een stuk beter. Bij een beperkt budget is HR+ isolatieglas ook een optie, maar dit biedt juist minder isolatie.

Dak

Wat betreft de afwerking van het dak zijn er verschillende opties. Allereerst is het natuurlijk mogelijk om een glazen dakoppervlak te realiseren. Op deze manier voelt het echt alsof u in uw tuin zit, ook al zit u lekker in uw eigen huis. Een eventueel nadeel van een glazen dakoppervlak is dat deze serres al snel flink opwarmt, zeker als de zon op de ramen staat.

Hoe los ik dit op?

Het is een optie om speciale zonwering voor serres te installeren. Deze plaatsen de vakmannen bovenop het glas, waardoor de zon buiten gehouden wordt.

Liever geen glazen dakoppervlak? Dan zijn speciale dakpanplaten ook een geschikte optie.

Extra opties

Natuurlijk zijn serres uit te rusten met tal van extra opties. Deze maken het gebruiksgemak of wooncomfort een stuk groter. Denk bijvoorbeeld aan zonwering of rolluiken: deze vergroten de veiligheid én voorkomen dat het er ’s zomers te warm wordt.

Een aantal extra opties die u kunt toevoegen zijn:

 • Serre zonwering: houdt de zon tegen waardoor het ’s zomers lekker koel in huis blijft.
 • Rolluiken: vergroten de veiligheid en isolatie in serres
 • Luxe schuifpui: bieden direct toegang tot uw tuin
 • Vloerverwarming: dit maakt het ’s winters een stuk aangenamer in de serre.

serres kunststof

Kunststof serre laten bouwen

Het bouwen van een serre gebeurt in verschillende fases.

 • Fase 1: de vergunningsaanvraag. Dit is niet altijd nodig, maar als dat in uw gemeente wel het geval is dan maakt de aannemer een bouwtekening en helpt hij u met het regelen van een vergunning.
 • Fase 2: vergunning toegewezen? Dan start de bouw van de fundering. Over het algemeen bestaat de fundering van serres uit een betonnen plaat van ongeveer 15 centimeter dikte.
 • Fase 3: het dak. De eerste stap in de serrebouw is het plaatsen van een dak. Dit moet een afschot hebben van minimaal 10%, zodat de afwatering goed verloopt.
 • Fase 4: het storten van de vloer: hoe dikker de vloer, des te beter de vloer de warmte absorbeert. De vakmannen gebruiken wapeningsnetten om scheuren te voorkomen
 • Fase 5: als de serre eenmaal staat volgt de volgende stap. Het aansluiten aan de woning. Dit moet zorgvuldig gebeuren, zodat er in de toekomst geen lekkages ontstaan.

Onderhoud van kunststof serres

Een groot voordeel van kunststof serres is dat deze nauwelijks onderhoud vereisen. Het kunststof wordt namelijk niet aangetast door neerslag: het gaat niet ‘werken’, raakt niet beschadigd en de kwaliteit vermindert ook niet. Wat u wel kan doen, om de nieuwe uitstraling te behouden, is schoonmaken.

Hoe moet ik de serre schoonmaken?

Een mild sopje en een zachte doek zijn voldoende. Gebruik in ieder geval geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen, omdat dit het oppervlak beschadigt. Daarnaast is het verstandig om de scharnieren af en toe te controleren. Vet de scharnieren in om deze soepel te laten lopen.

Profiteer van optimale isolatie tegen een scherpe prijs!

Kies een kunststof serre: vergelijk gratis offertes en bespaar bovendien tot 40%!

Gratis offertes ontvangen

Materialen voor een kunststof serre aanbouw

Een kunststof aanbouw bestaat uit kunststof en glas, zou u denken. Toch wordt er voor het dakoppervlak voornamelijk gebruik gemaakt van plastic dakplaten. Waarom? Omdat deze een stuk veiliger en sterker zijn dan glasplaten. Er zijn verschillende soorten plastic platen die hiervoor gebruikt worden:

 • Polycarbonaat massieve platen
 • Polycarbonaat kanaalplaten met een hoge isolatiewaarde
 • Acrylaat massieve platen
 • Plexiglas kanaalplaten

De bovenstaande platen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: helder, transparant bruin, transparant grijs, transparant groen en opaal. Hiermee heeft u invloed op de lichtinval. Kies daarom voor een kleur die goed bij u past.

Serre vergunningsvrij bouwen?

Als u de serre aan de achterkant van uw huis plaatst, is het mogelijk deze vergunningsvrij te bouwen. Natuurlijk moet u hierbij wel voldoen aan verschillende voorwaarden.

Wanneer kan ik vergunningsvrij bouwen?

De serre mag u vergunningsvrij plaatsen als het oppervlak niet groter is dan 50% van het bebouwingsgebied. Ook mag de serre maximaal 4 meter diep zijn en is de hoogte gelijk aan de begane grond, met een maximum van 5 meter. Weet u niet zeker of u een vergunning aan moet vragen? Op omgevingsloket.nl vindt u snel een antwoord op die vraag.

Keurmerken en btw

U wilt een kunststof aanbouw realiseren, maar hoe vindt u nu een geschikte aannemer? Er zijn zoveel aannemers te vinden, en online is het lastig onderscheid te maken.

En nu?

Keurmerken helpen u hierbij. Is een vakman in het bezig van één of meerdere keurmerken of is hij aangesloten bij een branchevereniging, dan weet u zeker dat hij regelmatig op kwaliteit getest wordt. Ook keurmerken voor materialen geven aan dat zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Met welke keurmerken moet u rekening houden?

Op het gebied van kunststof serres is het KOMO-keurmerk een goede: deze garandeert dat de vakman voldoet aan strenge eisen. Meer hierover leest u op komo.nl. Is de vakman aangesloten bij VCA Nederland dan weet u zeker dat hij zich regelmatig bij laat scholen, lees meer op vcanederland.nl. Daarnaast is het verstandig te kiezen voor een Bouwgarant-aannemer. Dit keurmerk biedt namelijk extra garanties op het gebied van kwaliteit, betalingen en service. Meer weten? Lees dan verder op bouwgarant.nl.

kunststof serre prijzen

Nieuwe kunststof serre? Bespaar!

Wilt u ’s winters in alle warmte kunnen genieten van uw tuin? Of bent u toe aan meer ruimte en licht in huis? Een serre is een goede aanvulling aan uw woning. Bovendien verhogen serres de woningwaarde, wat van pas komt als u het huis in de toekomst wilt verkopen! Serrebouw te duur? Bespaar dan tot wel 40%!

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Wist u dat de tarieven per aannemer flink verschillen? Door meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken bespaart u al snel tot wel 40% op de totaalprijs. Dat wilt u toch ook? Met behulp van onze service vraagt u met één klik op de knop tot 4 offertes aan. Kies de vakman met de laagste prijs en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren aannemers. Wij selecteren de bouwbedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw uitbouw of serre wordt dus professioneel geplaatst, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een vakman bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren vakmannen uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de aannemer met de beste prijs of voor het bouwbedrijf dat het snelst kan beginnen? Aan u de keus.