Serre aanbouwen?

Vind de beste vakman voor uw serre!

Gratis offertes vergelijken

serre aanbouw

Serre aanbouw

Wanneer u leefruimte tekort komt in huis, of simpelweg toe bent aan een andere uitstraling voor uw huis, kunt u nadenken over het bouwen van een aanbouw. Een speciale vorm van aanbouw is een serre. Dat is een glazen aanbouw die verwarmd wordt door de zon. Omdat een serre vrijwel geheel uit glas bestaat, krijgt u het gevoel van buiten, met de gemakken van binnen. Een heerlijke plek om te ontbijten of om u terug te trekken met een goed boek. Een andere benaming is ook wel de wintertuin, omdat ‘s winters de kuipplanten prima kunnen overleven in deze ruimte. Bent u nu benieuwd of er een serre bij uw woning kan worden aangebouwd? Of wilt u weten hoeveel serrebouw kost?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt een aantal gratis offertes, geheel gratis en vrijblijvend. Maak een goede vergelijking tussen de specialisten en kies voor het bedrijf met de scherpste prijs of het beste aanbod voor het bouwen van uw aanbouw.

Navigeer naar:

Soorten serres

Mocht u erover na denken om een serre te willen bouwen, dan staat u voor een lastige keuze. Want er bestaan veel verschillende soorten serres. Één van de meest voorkomende modellen is een klassieke, Engelse serre. Dit is vaak een romantische tuinserre met een zadeldak of waaierdak, wat dit model ook gelijk zijn unieke uitstraling geeft. Een geschikte glazen aanbouw voor bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen, is de moderne serre. Door gebruik te maken van materialen als aluminium of kunststof krijgt de serre een moderne, strakke en ruimtelijke uitstraling. Wilt u nou genieten van een ruimte met alles erop en eraan? Dan is de luxe serre wellicht een optie voor u. Deze tuinkamer kan omgetoverd worden tot een volwaardige woonkamer of keuken en is van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan vloerverwarming, verlichting en een lichtstraat in het dak.

Wilt u meer contact met uw achtertuin? Dan kunt u kiezen voor een open serre. Deze kan gedeeltelijk open gemaakt worden met schuifdeuren of vouwwanden waardoor u binnen een paar stappen in uw achtertuin kunt staan. Deze open variant kan in de zomermaanden dienen als een glazen terrasoverkapping. Wanneer u niet zoveel ruimte heeft voor een aanbouw, kunt u een kleine serre overwegen. Deze zorgt toch voor meer leefruimte en meer lichtinval, zonder dat u veel tuinoppervlakte hoeft in te leveren. Daarnaast is het uiterst geschikt voor een hobbyhoek of een plek om groentes te verbouwen.

serrebouw diverse materiaalsoorten

Voor- en nadelen van verschillende materiaalsoorten

Niet alleen de soort serrebouw kunt u zelf bepalen, maar ook het materiaal dat gebruikt wordt voor het bouwen kunt u zelf uitzoeken. Elke materiaalsoort heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Een houten model geeft bijvoorbeeld een klassieke uitstraling en kan beschilderd of bewerkt worden. Hout is helaas wel minder duurzaam dan kunststof en heeft regelmatig onderhoud nodig.

Een model van kunststof is duurzaam, onderhoudsvrij en verkrijgbaar is diverse kleuren, maar kan niet beschilderd of bewerkt worden.

Een aluminium serre is erg sterk en vrijwel onderhoudsvrij. Verder heeft aluminium een goede isolatiewaarde en kan dit type aanbouw geleverd worden in verschillende kleuren. Een nadeel is dat de industriële of strakke uitstraling van het materiaal niet bij elke woning past.

Daarentegen past een gemetselde serre vaak bij elk type woning. Dit omdat de aannemer probeert dezelfde soort steen te gebruiken als tijdens de bouw van het pand. Verder is een gemetselde serre erg sterk, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te isoleren. Nadelen zijn dat de plaatsing langer duurt, de montagekosten vaak hoger liggen dan bij andere materialen en dat er minder raamoppervlak mogelijk is waardoor u minder lichtinval heeft.

Wat kost een serre aanbouwen?

De kosten van serrebouw hangen af van verschillende factoren. Het type serrebouw en de gekozen materialen bepalen voor een groot deel de prijs. Verder is er een prijsverschil wanneer u ervoor kiest om een basis of luxe aanbouw te laten bouwen. Het verschil tussen deze twee modellen is dat het basismodel geplaatst wordt met enkel glas. Het luxe model wordt geplaatst met dubbele glazen, isolatie, fundering en eventueel een lichtstraat.

Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen per vierkante meter. Dit is een prijsindicatie, pas wanneer u precies weet welke materialen etc. u wilt gebruiken, kunt u de daadwerkelijke kosten berekenen.

Diepte x breedte Gemiddelde prijs*
2 meter x 5 meter €7.000,-
2,5 meter x 4,5 meter €8.500,-
2,5 meter x 5 meter €9.500,-
2,5 bij 6 meter €11.000,-
3 meter x 3 meter €6.500,-
3 meter x 4 meter €10.000,-
3 meter x 5 meter €11.500,-
3 meter x 6 meter €13.500,-
4 meter x 5 meter €16.000,-
4 meter x 6 meter €17.500,-

*De hoogte van de gemiddelde prijzen zijn afhankelijke van diverse variabelen. Zo is een kunststof kozijn goedkoper dan meranti kozijnen, een schuin dak prijziger dan een plat dak en hr-beglazing duurder dan simpel dubbel glas.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust gratis offertes aan. De specialisten bouwen uw serre!

Gratis offertes vergelijken

Haal de tuin naar binnen met een tuinserre

Een serre kan dienen als een tweede woonkamer, hobbykamer of zelfs als een extra keuken. Maar het unieke van een glazen tuinserre is natuurlijk dat u in direct contact staat met buiten. U kunt natuurlijk binnen een paar stappen in de achtertuin staan, maar u kunt er ook voor kiezen om de tuin naar binnen te halen. Er ontstaat een aangenaam klimaat omdat de zonnewarmte de ruimte verwarmd, hierdoor kunnen planten soms beter overleven in een tuinserre dan in uw achtertuin. Niet alleen is dit goed voor uw planten, maar voelt uw tuinserre echt als een onderdeel van de tuin. Door de planten zowel in de tuin als in een tuinserre te plaatsen loopt de tuin geleidelijk over in het woonhuis, waardoor u één geheel creëert.

tuinserre

Is een serre aanbouwen vergunningsvrij?

Voor de serrebouw geldt dat u in sommige gevallen een vergunning nodig heeft voordat u mag beginnen met bouwen. Of u een vergunning nodig heeft, hangt af van de gemeente waarin u woont. Informeer daarom altijd eerst wat de regels zijn voor uw gemeente met betrekking op serrebouw voordat u begint met bouwen. Over het algemeen heeft u voor serrebouw aan de voorkant van uw huis wel een vergunning nodig, omdat deze verbouwing het straatbeeld kan veranderen. Dit verschilt ook weer per gemeente. Voor monumentale panden gelden per gemeente ook weer andere regels. Denk hierbij aan oude boerderijen of gemeentehuizen.

Onze tip: doe even de vergunningcheck van het Omgevingsloket.

Klassieke, moderne of luxe serre?

Om te bepalen welke type serre past bij uw woning, is het verstandig om na te gaan welke soort serrebouw een mooi verlengstuk van uw woning is. Bepaalde materiaalsoorten zoals aluminium of kunststof hebben een hele specifieke uitstaling, die lang niet bij elk type woning passen. Een klassieke of gemetselde serre past perfect bij een landhuis of een jaren 30 woning, maar kan een doorn in het oog zijn bij een nieuwbouwwoning.

Een moderne uitstraling past weer goed bij nieuwbouw, maar kan ongepast lijken bij een oudere woning. Natuurlijk kunt u uw huis verbouwen naar eigen smaak, maar soms moet u rekening houden met de omgeving die niet altijd buiten een kader kunnen of willen denken.

serre bouwen

Zelf maken of laten doen door aannemer?

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om zelf een serre te bouwen. Het is alleen wel aangeraden om een aannemer in te schakelen, omdat er bij serrebouw rekening moet worden gehouden met vele factoren. Afhankelijk van het type serrebouw, heeft u te maken met belangrijke zaken zoals een fundering of isolatie. Wanneer zulke belangrijke zaken niet goed geregeld worden tijdens de bouw, kunt u hier op langere termijn last van krijgen. Denk hierbij aan hoge stookkosten of een koude serre waar geen warme woonkamersfeer hangt. Aannemers zijn specialisten op het gebied van bouwen en weten precies hoe ze voor u een aanbouw moeten plaatsen die jaren meekan.

Gratis serre offertes vergelijken

Wilt u weten wat voor glazen serre past bij uw woning? Bent u benieuwd welke materialen het beste passen bij uw type huis? Of wilt u de totaalprijzen voor het plaatsen van een aluminium terrasoverkapping berekenen? Vul dan het offerteformulier in. Hier kunt u uw wensen doorgeven en zullen wij die weer doorgeven aan aannemers bij u in de regio.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U krijgt vervolgens geheel gratis en vrijblijvend maximaal 4 offertes terug, waarna u een goede vergelijking kunt maken tussen de specialisten. U kunt ongeacht uw keuze voor een type serrebouw altijd profiteren van vakmanschap en scherpe prijzen!

Gratis offertes vergelijken

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren aannemers. Wij selecteren de bouwbedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw uitbouw of serre wordt dus professioneel geplaatst, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een vakman bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren vakmannen uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de aannemer met de beste prijs of voor het bouwbedrijf dat het snelst kan beginnen? Aan u de keus.