Serre bouwen? Inzicht in de prijzen & opties

Betaal niet te veel & vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes vergelijken

kosten serre

Kosten serre

Overweegt u een serre te bouwen? Serres zijn een goede investering, omdat deze waarde toevoegen aan uw huis. Bovendien geniet u zo het hele jaar van uw tuin en profiteert u van veel extra daglicht in huis. Wat kost een serre aanbouwen? Op deze pagina krijgt u meer informatie over de kosten van een serre aanbouw. U leest hoe vakmannen de kosten van een serre berekenen en hoeveel de prijs per vierkante meter bedraagt. Natuurlijk leest u ook hoe u gemakkelijk op de kosten bespaart en wat eventuele extra opties kosten. Wilt u een nieuwe serre laten bouwen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan offertes (max 4.) van serrebouwers uit uw regio. Vergelijk en bespaar.

Navigeer direct naar:

Wat kost een serre?

De kosten van een serre van 2 meter breed en 5 meter diep liggen rond de €7.000,-. De serres prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van de serre. Laat u een serre van 2,5 meter bij 6 meter bouwen? De kosten liggen dan rond de €11.000,-.

Wilt u een goedkope serre aanbouwen?

Voor een serre aanbouw van 3 bij 3 meter liggen de kosten rond de €6.500,-. Dat maakt het met een beperkt budget ook mogelijk een kwalitatieve serre te plaatsen. Voor een serre van 2,5 bij 4,5 meter liggen de kosten rond de €8.500,-.

Serre aanbouw kosten

Diepte x breedte Gemiddelde prijs*
2 meter x 5 meter €7.000,-
2,5 meter x 4,5 meter €8.500,-
2,5 meter x 5 meter €9.500,-
2,5 bij 6 meter €11.000,-
3 meter x 3 meter €6.500,-
3 meter x 4 meter €10.000,-
3 meter x 5 meter €11.500,-
3 meter x 6 meter €13.500,-
4 meter x 5 meter €16.000,-
4 meter x 6 meter €17.500,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen voor een basic serre, inclusief montage en btw.

kosten serrebouw

Kosten serre aanbouw

Wie geïnteresseerd is in serrebouw is ongetwijfeld benieuwd naar de prijzen. Voor een kunststof serre starten de serrebouw prijzen rond de €800,- per m². Voor een kunststof serre van 10 m² ligt de totaalprijs dus rond de €800,-. Voor een houten serre liggen de serrebouw prijzen lager. De prijs van houten serres ligt rond de €750,- per m². Wilt u een serre van 15 m² laten plaatsen? De kosten liggen dan rond de €11.250,-.

Wist u dat ook aluminium een optie is? Voor een aluminium serre liggen de prijzen rond de €750,- per m². Voor een serre van 12 m² liggen de prijzen dan rond de €9.000.-

Kosten serre berekenen

Kunststof Houten Aluminium
Prijs serre per m² €800,- €750,- €750,-
10 m² €8.000,- €7.500,- €7.500,-
12 m² €9.600,- €9.000,- €9.000,-
15 m² €12.000,- €11.250,- €11.250,-
20 m² €16.000,- €15.000,- €15.000,-

*Dit zijn vanaf prijzen inclusief btw, materiaal en montage door een vakman. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Besparen op de kosten voor het aanbouwen van uw serre?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totale prijs!

Gratis offertes vergelijken

Kunststof serre prijzen

De kosten voor een serre aanbouwen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. Kunststof is populair, omdat het weinig ouderhoud vereist. De kosten voor een kunststof serre liggen per m² echter hoger dan bij andere materialen.

Hoe kunt u de kosten van een kunststof serre berekenen?

Houd rekening met een gemiddelde prijs van €800,- per m². Voor serres van 20 m² ligt de totale prijs dus rond de €16.000,-.

Houten serre prijzen

De kosten voor het aanbouwen van een houten serre liggen rond de €750,- per m². Hiermee is het één van de voordeligste materialen. De totale prijs van de serres is natuurlijk afhankelijk van de gekozen houtsoort, de afwerking van het hout en het totale oppervlak van de serre.

Hout is vooral populair vanwege de authentieke uitstraling. Houten serres passen dus goed bij klassieke woningen. Daar staat tegenover dat hout wel meer onderhoud vereist dan aluminium of kunststof. De onderhoudskosten liggen daardoor wel hoger.

Aluminium serre prijzen

Aluminium heeft een moderne en elegante uitstraling. Doordat het materiaal zo sterk is, is het mogelijk om hele dunne profielen te gebruiken. Dit betekent extra glas en dus meer lichtinval in huis!

Wat kost een aluminium serre?

De gemiddelde prijs van de serre per m² ligt rond de €750,- per m². Voor serrebouw van een oppervlak van 10 m² liggen de prijzen in dat geval rond de €7.500,-.

prijs serres

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Voor serrebouw lopen de prijzen flink uiteen. De totale prijs van serres is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waardoor u met uw keuzes een grote invloed heeft op de kosten. Allereerst hebben de afmetingen, het materiaal en de glassoort natuurlijk een grote invloed op de prijzen. Daarnaast speelt ook de keuze voor een prefab serre een rol. Van een prefab serre liggen de prijzen namelijk een stuk lager dan voor maatwerk.

Deze factoren hebben invloed op de prijzen van de serrebouw:

  • De afmetingen van de serrebouw
  • De prijzen van de gekozen glassoorten
  • Uw keuze voor aluminium, hout of kunststof
  • De keuze voor een prefab serre of maatwerk
  • Eventuele extra opties, zoals de afwerking, een schuifpui of schuifdak

Serre bouwen kosten: maatwerk of prefab?

U heeft de keuze tussen maatwerk en prefab. Prefab houdt in dat de serre vooraf gebouwd wordt in de fabriek. Deze wordt in één geheel geplaatst zodat de vakmannen deze alleen nog moeten bevestigen aan uw woning.

Maatwerk wordt ter plaatse opgebouwd: zo heeft u meer inspraak en meer keuzemogelijkheden. Daarom is maatwerk over het algemeen duurder dan prefab. Voor maatwerk liggen de prijzen rond de €800,- tot €1.000,- per m² Voor een prefab serre liggen de kosten rond de €700,- tot €800,- per m². Wilt u goedkoop een serre aanbouwen? Kies dan voor een prefab constructie!

Vakman gezocht voor de bouw van uw serre?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten van uw serre.

Gratis offertes vergelijken

Kosten beglazing

De kosten voor het aanbouwen van een serre zijn mede afhankelijk van de gekozen glassoort. In een standaard serre zit HR++ glas: dit biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit kost ongeveer €80,- per m² en heeft een isolatiewaarde van 1,2.

Wilt u graag een glassoort die beter isoleert? Voor triple glas (HR+++ beglazing) liggen de prijzen rond de €120,- per m². Dit heeft een isolatiewaarde van 0,5 tot 0,9! Natuurlijk is het ook mogelijk te kiezen voor goedkoper glas om te besparen op de kosten. Omdat een serre grotendeels uit glas bestaat, betekent dit wel dat u flink wat meer warmte verliest. Hierdoor zijn uw energiekosten uiteindelijk hoger. Meer weten over de verschillen tussen HR++ en HR+++ beglazing? Lees dan verder op milieucentraal.nl.

Prijsinfo beglazing

Soort glas Prijs per m²* Isolatiewaarde**
Dubbelglas €65,- 2,7
HR-glas €70,- 1,7 – 2,0
HR+-glas €75,- 1,3 – 1,6
HR++-glas €80,- 1,2
HR+++-glas €120,- 0,5 – 0,9

*Let op: deze gemiddelde prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief de montage.
**Hoe lager de U-waarde, hoe beter.

prijzen serre

Prijzen extra opties

Bij de bouw van een serre heeft u de mogelijkheid om meerdere opties toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming, ventilatieroosters, de aanleg van elektra of laminaat of zonwering.

Wat zijn de prijzen voor deze extra’s?

Vloerverwarming voor een oppervlak van 20 m² kost gemiddeld €500,- tot €600,-. Wilt u zonwering om de temperatuur in de serre koel te houden? Dit kost gemiddeld €200,- per m², afhankelijk van de gekozen zonwering.

Laat de serre afwerken zodat u zelf niet aan de slag hoeft. Het leggen van laminaat kost gemiddeld €50,- per m² en voor het schilderwerk betaalt u €30,- tot €40,- per m², afhankelijk van het binnen of buiten.

Kosten serre aanbouwen: extra opties

Optie Gemiddelde meerprijs* Bijzonderheden
Zonwering €200,- per m²
Tegels €50,- per m²
Laminaat €10,- per m²
Vloerverwarming €500,- tot €600,- voor 20 m²
Schuifpui/openslaande deuren €700,- tot €2.200,- per deur
Ventilatieroosters €40,- per strekkende meter
Schilderwerk buiten €35,- tot €40,- per m²
Schilderwerk binnen €30,- tot €35,- per m²
Elektra aanleggen €300,- tot €450,-

*Dit zijn richtprijzen. Vraag gratis offertes aan!

Handige bespaartips

Blijken de kosten voor uw serre na het berekenen te hoog? Er zijn verschillende manieren om te besparen op de serrebouw prijzen. Koop bijvoorbeeld een prefab casco serre om de prijs laag te houden. Of voer verschillende werkzaamheden zelf uit, zodat de vakman sneller klaar is: zo bespaart u op de arbeidskosten.

Zo houdt u de serrebouw prijzen zo laag mogelijk:

  • Schakel een vakman in en profiteer van een verlaagd btw-tarief van 9% op isolatie- en schilderwerkzaamheden! Meer hierover leest u op belastingdienst.nl.
  • Koop een prefab, casco serre. Dit is een stuk goedkoper, omdat u de serre zelf nog moet afwerken.
  • Voer sommige klussen zelf uit, om de vakman tijd te besparen. Denk bijvoorbeeld aan sloopwerkzaamheden of de afwerking.

prijzen serrebouw

Bespaar op de kosten!

Een serre is een waardevolle toevoeging aan elke woning: dat is duidelijk. U profiteert van extra ruimte én veel daglicht in huis. Dat is goed voor uw wooncomfort, maar ook voor uw gezondheid! De prijzen van serres lopen flink uiteen. Laat de prijs van uw serre berekenen door een vakman zodat u zeker weet wat het u gaat kosten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Wilt u binnenkort een serre bouwen en bent u nieuwsgierig naar de kosten? Vraag dan snel gratis en zonder verplichting offertes aan! Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw serre uitbouw!

Gratis offertes ontvangen

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren aannemers. Wij selecteren de bouwbedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw uitbouw of serre wordt dus professioneel geplaatst, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een vakman bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren vakmannen uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de aannemer met de beste prijs of voor het bouwbedrijf dat het snelst kan beginnen? Aan u de keus.