Opleveringskeuring uit laten voeren?

Vind de beste bouwinspecteur voor uw woning!

Gratis offertes vergelijken

Opleveringskeuring

Wordt uw nieuwbouwhuis bijna opgeleverd? Of is de verbouwing van uw huidige woning bijna klaar? Met een opleveringskeuring laat u de nieuwbouw visueel keuren. Dan weet u zeker of de woning zich in een goede staat bevindt en of er geen gebreken zijn. Als alles in orde is, neemt u bij de oplevering de sleutels zorgeloos in ontvangst.

Op deze pagina leest u alles over hoe een opleveringskeuring werkt en wanneer het verstandig is er een uit te laten voeren. Ook vindt u handige prijsinformatie. Voor een opleveringskeuring heeft u altijd een onafhankelijke inspecteur nodig. Via onze offerteservice vindt u die gemakkelijk.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Door offertes te vergelijken kiest u gemakkelijk de inspecteur met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Wanneer is een opleveringskeuring nodig?

Een opleveringskeuring is niet verplicht, ook niet wanneer u een hypotheek afsluit. Toch is het bij nieuwbouw altijd verstandig om een opleveringskeuring uit te laten voeren. Daarmee worden alle eventuele bouwkundige gebreken gevonden. Waarom is dat nuttig om te weten? Als er gebreken blijken te zijn, staat u sterker wanneer u een opleverkeuring hebt laten doen.

Het is moeilijker om aan te kloppen bij uw aannemer wanneer u geen keuring heeft laten uitvoeren bij de oplevering van uw huis. Het rapport kan u helpen wanneer er gebreken zijn en u zo een hoop problemen en onnodige kosten besparen.

Geen nieuwbouwwoning? Dan is een bouwkundige keuring een geschikte optie. Benieuwd naar de kosten van een bouwkundige keuring? Lees op deze pagina meer!

opleveringskeuring-nieuwbouw

Opleveringskeuring: hoe werkt het?

Hoe gaat een opleveringskeuring bij een nieuwbouwwoning of een verbouwing? Op de dag van de inspectie komt de bouwinspecteur bij uw woning. De aannemer is daar vaak ook bij aanwezig. Samen met hem en de inspecteur controleert u de gehele woning op mogelijke gebreken. De keuring vindt zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant plaats.

Wat kunt u doen?

Aarzel niet om vragen te stellen. De aannemer zal al uw vragen behandelen. Per ruimte kijkt de bouwkundige intussen of alles in orde is. Hij bekijkt de bouwkundige onderdelen en installaties op functionaliteit, mankementen en afwerking.

Na afloop ondertekent iedereen het proces-verbaal over de keuring en dan krijgt u het keuringsrapport snel opgestuurd.

Welke bouwonderdelen worden geïnspecteerd?

De inspecteur gaat zeer grondig te werk bij en opleveringskeuring en controleert alle onderdelen van het nieuwbouwhuis of de aanbouw.

Waar let hij zoal op?

  • Rondom de woning kijkt de bouwkundige of de paden, erfafscheidingen in orde zijn.
  • Aan de buitenkant van de woning of de nieuwe aanbouw wordt gecontroleerd op het metsel- en voegwerk, timmerwerk, hemelwaterafvoer, dakpannen, ventilatie en schilderwerk.
  • Binnen in de nieuwbouw controleert de bouwinspecteur in iedere ruimte de afwerking, kozijnen, beglazing, elektra en schilderwerk.
  • De badkamer en toilet controleert hij ook op tegenwerk, sanitair, kitwerk en leidingen.
  • In de keuken controleert hij de keukenopstelling, leidingen en het kitwerk.
  • Ook kijkt hij naar alle installaties, zoals de cv-ketel, warmwatervoorziening en de mechanische ventilatie.

Rapportage

Hoe eerder eventuele problemen opgemerkt worden, hoe eerder er wat aan gedaan kan worden. Met een bouwkundig rapport bij de oplevering van nieuwbouw voorkomt u verrassingen.

Wat staat het in het rapport?

Dit document begint met algemene gegevens van de woning, zoals het adres, het woningtype en andere gegevens. Ook noteert de bouwkundige de meterstanden in het keuringsrapport.

In de opleveringskeuring rapportage staat vervolgens duidelijk genoemd op welke aspecten de inspecteur heeft gelet. Ook staat er bij ieder aspect achter of er gebreken zijn en of de aannemer heeft gezegd deze direct tijdens de keuring op te lossen.

Bij de rapportage hoort ook een proces-verbaal waarin alle tekortkomingen en andere gegevens zijn vastgelegd.

Bouwkundig inspecteur gezocht voor een opleveringskeuring?

Vergelijk offertes en vindt snel een vakkundige specialist!

Gratis offertes vergelijken

Opleveringskeuring: nieuwbouw

Laat u een nieuw huis, appartement of bedrijfspand bouwen? Na vaak een lange tijd van wachten is de oplevering een spannend moment. Voor een zorgeloze sleuteloverdracht is het bij nieuwbouw altijd verstandig om een opleveringskeuring uit te laten voeren.

U wilt natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van uw nieuwe woning. Met een opleveringskeuring van een nieuwbouwhuis worden eventuele gebreken vroegtijdig opgespoord. Bovendien staat u sterk met het rapport om eventuele kosten op de bouwaannemer te verhalen.

Dat is bij een bedrijfspand niet anders. Bij de ingebruikneming van het nieuwe pand wilt u zich niet bezighouden met vervelende mankementen. Met een opleverkeuring zijn die opgespoord voordat uw bedrijf het pand betrekt.

Bij vooroplevering?

De vooroplevering van een woning vindt enkele weken voor de sleuteloverdracht plaats. Bij de vooroplevering controleren u en de aannemer eventuele gebreken of afwijkingen. Hij kan er dan voor de oplevering nog mee aan de slag, zodat er na de oplevering geen herstelwerkzaamheden meer nodig zijn. U krijgt nog geen sleutel bij de vooroplevering en het is ook niet nodig om een bouwkundige uit te nodigen.

Na de voorschouw kunt u een bouwkundige inschakelen om mee te gaan met de oplevering. Dan vindt ook de opleveringskeuring plaats. U weet na de oplveringskeuring zeker of uw woning goed gebouwd is en u kunt controleren of de gebreken van de vooroplevering goed hersteld zijn. Zo nodig herstelt de aannemer eventuele gebreken.

Opleveringskeuring bij een verbouwing

Niet alleen bij een nieuwbouwhuis, maar ook bij een verbouwing is het verstandig om een bouwkundig inspecteur in te schakelen voor een opleverkeuring. Ook bij een verbouwing is het fijn om te weten of alles goed gebouwd is en of er nog gebreken opgelost moeten worden.

Bij een keuring van een verbouwing kijkt de bouwkundig inspecteur naar alle vernieuwde onderdelen. Vaak gaat het om een nieuwe badkamer, het plaatsen van zonnepanelen of het vernieuwen van elektra. Na afloop ontvangt u een rapport en proces-verbaal met alle bevindingen.

Na de verbouwing is het ook verstandig om een meerjaren onderhoudsplan af te sluiten. Daarmee houdt u uw woning in goede conditie en voorkomt u vervelende mankementen.

Wat kost een opleveringskeuring?

De kosten van een opleveringskeuring verschillen per bouwinspecteur. Gemiddeld moet u rekening houden met prijzen tussen de €180,- en €295,-.

Voor dat bedrag inspecteert de bouwkundige alle onderdelen van de nieuwbouw. Ook stelt hij een proces-verbaal op en krijgt u een gedetailleerd rapport. Het rapport wordt u in de meeste gevallen per mail opgestuurd.

Wilt u weten wat de opleveringskeuring van uw nieuwbouw gaat kosten? Door gratis offertes te vergelijken, krijgt u inzicht in de prijzen in uw regio. Bovendien kiest u gemakkelijk de specialist met de beste deal uit!

opleveringskeuring verbouwing

Opleverkeuring kosten

Opleveringskeuring Gemiddelde kosten in 2024*
Opleveringskeuring (maximaal 2 uur) €180,- tot €295,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per bouwkundig inspecteur verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Besparen op de kosten van een opleveringskeuring?

Vergelijk gratis offertes en kies de specialist met de beste deal!

Gratis offertes vergelijken

Zijn de kosten aftrekbaar?

Wanneer u een nieuw huis koopt, zijn verschillende kosten aftrekbaar van de belasting. Dat geldt helaas niet voor de kosten van een opleveringskeuring. U krijgt dus niet terug bij uw aangifte van inkomstenbelasting.

Wel bespaart u mogelijk veel geld met een opleveringskeuring, omdat eventuele mankementen op tijd worden opgemerkt. Met het rapport staat u sterk om deze gebreken door de aannemer op te laten lossen.

Gratis offertes voor opleveringskeuringen vergelijken!

Heeft u uw woning laten verbouwen? Of komt de opleveringsdatum van uw nieuwbouwwoning dichterbij? Met een opleveringskeuring weet u zeker dat de nieuwbouw volgens alle afspraken en eisen gebouwd is. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt eenmalig een aantal kosteloze en vrijblijvende offertes, u zit nergens aan vast. Door de offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod, kiest u gemakkelijk de specialist met het beste aanbod uit. U krijgt altijd een goede deal!

Gratis offertes voor opleveringskeuring

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren inspecteurs. Wij selecteren de inspecteurs uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw opleveringskeuring wordt dus vakkundig uitgevoerd tegen een scherpe prijs.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren inspecteurs uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de adviseur met de beste prijs of voor de inspecteur die het snelst kan beginnen? Aan u de keus.

Bouwkundige keuring

Meest bezochte pagina’s:

Amsterdam
Groningen
Almere
Apeldoorn
Assen
Breda
Delft
Dordrecht
Haarlem
Helmond
Utrecht
Nijmegen