Besparen op de kosten van een bouwkundige keuring?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Kosten bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring kost gemiddeld €275,- tot €425,-. Deze prijs is natuurlijk afhankelijk van het formaat van de woning en het doel van de bouwkundige keuring. Gaat het om een spoedrapport, houd dan rekening met een meerprijs vanaf €35,-. Op zoek naar een inspecteur?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijgt u de prijsopgaven van meerdere adviseurs in uw regio. Kies voor de inspecteur met het beste aanbod om tot 40% op de kostprijs te besparen.

U vindt op deze pagina meer informatie over de kosten van een bouwkundige keuring. U leest ook waar de prijs afhankelijk van is en wie de kosten moet betalen. Tot slot leest u waarom de een bouwtechnische keuring u toch een financieel voordeel kan opleveren!

Wat kost een bouwkundige keuring?

De kosten van een bouwkundige keuring liggen rond de €275,- tot €425,-. Maar let op: deze prijs is afhankelijk van de inhoud van het huis. Hoe groter de woning, hoe meer onderdelen geïnspecteerd worden en dus ook hoe hoger de kosten van het bouwkundig onderzoek.

Bij deze prijs zitten de kosten voor het bouwkundig rapport inbegrepen. Het duurt enkele werkdagen voordat u deze krijgt toegestuurd. Wilt u het verslag met spoed ontvangen, bijvoorbeeld omdat u zo snel mogelijk een bod wilt doen op een huis? Vraag dan een spoedrapport aan. Hiervoor betaalt u een meerprijs vanaf €35,-.

Bouwkundige keuring: kosten

Omschrijving van de klus Gemiddelde kosten in 2024*
Bouwkundige keuring (inclusief rapport) €275,- tot €425,-
Meerprijs bij spoedrapport Vanaf €35,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw, die per bouwkundig inspecteur verschillen. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten!

Besparen op de kosten van een bouwkundige keuring?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Wie betaalt de kosten van de bouwkundige keuring?

Wie de bouwkundige keuring aanvraagt is verantwoordelijk voor de kosten. Als u een huis wilt kopen en een keuring wilt uitvoeren, bent u als koper verantwoordelijk voor de kosten van de bouwtechnische keuring.

Als verkoper kunt u natuurlijk ook een onderzoek aanvragen. Dit wordt vaak gecombineerd met de taxatie. Zo heeft u alle mogelijke gebreken ook al in beeld, en weet u zeker dat een potentiële koper niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Hiermee vergroot u de kans dat de koop doorgaat omdat er geen onverwachte gebreken naar voren komen uit de keuring van de (potentiële) koper.

Wat beïnvloedt de kosten?

De kosten van de bouwtechnische keuring zijn afhankelijk van:

  • De inhoud van de woning: hoe groter het huis, hoe meer onderdelen er beoordeeld moeten worden en dus hoe hoger de kosten.
  • De locatie: voor het inspecteren van huizen op één van de Waddeneilanden betaalt u een meerprijs.
  • Kosten aftrekbaar: als u een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie wilt afsluiten is een bouwkundig onderzoek vaak verplicht. In dat geval zijn de kosten aftrekbaar.
  • Het tarief van de inspecteur: de prijzen van de vakmannen verschillen enorm. Een vakman die beschikt over meerdere keurmerken en die al jarenlang goede kwaliteit aflevert is vaak duurder dan een starter met weinig ervaring.
  • Het doel van de keuring: bij een vrijblijvende keuring voor het uitvoeren van een verbouwing liggen de kosten relatief laag. Gaat het om een keuring op verzoek van uw verzekeraar, dan liggen de kosten een stuk hoger omdat er bepaalde eisen aan het verslag worden gesteld.
  • Het soort keuring: de kosten voor een bouwkundige keuring van een bedrijfspand zijn anders dan de kostprijs voor een keuring van een privéwoning.

Voordelen van een bouwkundige keuring

In deze video komt u te weten wat de voordelen van een bouwkundige keuring zijn!

 

Verschillende soorten bouwkundige keuringen

Wie een bouwtechnisch onderzoek laat uitvoeren heeft de keuze uit verschillende opties. Bij een beperkt budget is een basis onderzoek voldoende om een hypotheek met NHG af te sluiten. Wilt u meer zekerheid, dan kunt u kiezen voor één van de twee andere soorten keuringen.

U hebt de keuze uit:

  • Een basis keuring: dit is de meest simpele variant die er is. Het gaat om een beoordeling van de bouwtechnische installaties en is daarmee geschikt voor het afsluiten van een hypotheek met NHG. Dit is de goedkoopste optie omdat het gaat om een visuele beoordeling. De kosten liggen rond de €275,-.
  • Een standaard keuring: hierbij gaat de beoordeling iets dieper. De inspecteur doet een asbest inspectie en voert vochtmetingen uit. Daarnaast voert hij een fysieke inspectie van de kruipruimte en het dak uit. Dat houdt in dat de vakman zijn handen vuil maakt en zelf het dak op klimt voor een goede beoordeling. Dit kost gemiddeld €395,-.
  • Een complete keuring: naast alle visuele en fysieke beoordelingen van de bouwtechnische onderdelen, krijgt u een aankoop- en eventueel een verbouwingsadvies om de waarde en het comfort van het huis te verbeteren. De kosten van deze bouwkundige keuring liggen eerder rond de €425,-.

Heeft u een nieuwbouwhuis gekocht? Het is verstandig om voor de oplevering een opleveringskeuring uit te laten voeren door een bouwinspecteur. Op deze manier kunt u terecht bij de aannemer wanneer er gebreken blijken te zijn.

De exacte kosten weten van de bouwkundige keuring van uw pand?

Vraag snel gratis offertes op maat op en kies zelf voor het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken

Zijn de kosten van een bouwkundige keuring aftrekbaar?

Ja: de kosten van een bouwkundige keuring zijn aftrekbaar, maar alleen als deze samenhangen met het afsluiten van een hypotheek. Wilt u een hypotheek afsluiten en verplicht de hypotheekverstrekker een bouwtechnische keuring uit te voeren? Dan mag u deze kosten aftrekken.

Een bouwkundige keuring kan je veel geld besparen

Het is de nachtmerrie van elke koper: een huis kopen en er achteraf achter komen dat er groot achterstallig onderhoud is dat enorm in de kosten gaat lopen. Met een bouwtechnische keuring voorkomt u hoge onverwachte kosten!

Doordat de bouwkundig inspecteur alle onderdelen van de woning beoordeelt en een schatting maakt van de verwachte herstelkosten, weet u vooraf precies wat u hier de komende 1 tot 5 jaar aan moet uitgeven. Doet u de keuring voordat u een bod doet, neem de verwachtte kosten dan mee in het bepalen van een geschikt bod. Gebeurt de keuring pas nadat u een bod wilt uitbrengen? Neem de resultaten uit het rapport dan mee als ontbindende voorwaarde.

Wilt u een bouwkundig expert inschakelen voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan? Lees dan snel verder op deze pagina!

bouwkundige keuring kosten

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u besparen op de kosten van uw bouwtechnische keuring? Kies dan de bouwkundig adviseur met de scherpste prijs. Deze vindt u gemakkelijk met het vergelijken van offertes.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en u ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in uw regio. Vergelijk en kies het beste aanbod om tot 40% op de kosten te besparen. Deze offerteaanvraag is bovendien gratis en helemaal vrijblijvend zodat u nergens aan vastzit!

Gratis offertes vergelijken

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren inspecteurs. Wij selecteren de inspecteurs uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw bouwkundige keuring wordt dus vakkundig uitgevoerd tegen een scherpe prijs.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren inspecteurs uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de adviseur met de beste prijs of voor de inspecteur die het snelst kan beginnen? Aan u de keus.

Bouwkundige keuring

Meest bezochte pagina’s:

Amsterdam
Groningen
Almere
Apeldoorn
Assen
Breda
Delft
Dordrecht
Haarlem
Helmond
Utrecht
Nijmegen