Serre aanbouwen in Assen?

Vind de beste vakman voor uw aanbouw of serre!

Gratis offertes

serre in Assen

Serre Assen

Wilt u ook in de wintermaanden nog genieten van een buitengevoel? Laat dan een serre in Assen aanbouwen! Met een serre creëert u een tuinkamer, waarbij u in de warmte van binnen toch het buitengevoel ervaart. Serres zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Kies voor een aanbouw met een industrieel uiterlijk of laat een klassieke, houten serres aanbouwen. Hier leest u meer over de verschillende mogelijkheden, de prijzen het proces van de serrebouw.

Start nu de offerteaanvraag.

U ontvangt gratis offertes van serrespecialisten uit uw regio Assen. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs en voorwaarden en kies zo eenvoudig en snel de beste specialist. Uiteraard is deze offerteservice zonder verdere verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.

Navigeer op deze pagina direct naar:

Diverse stijlen Kosten van serre | Welke materiaalsoort? | Vergunning nodig? | Prefab | Maatwerk | Serrebouw, het proces

Waarom een serre?

Vraagt u zich nog steeds af waarom het bouwen van een serre een waardevolle investering is? Door de leefruimte te vergroten verhoogt u de waarde van het huis in Assen. Daarnaast zorgt het grote gebruik van glas voor extra lichtinval. Dit heeft, waarschijnlijk onbewust, een positief effect op uw humeur. Hieronder staan de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje:

  • U creëert extra licht en ruimte in huis.
  • De aanbouw zorgt voor een waardevermeerdering van uw huis in Assen.
  • In tegenstelling tot andere soorten aanbouw, is er vaak geen vergunning vereist.
  • De serrebouw verloopt volledig naar uw wensen, zodat het resultaat aansluit aan uw huis in Assen.

Verschillende stijlen voor een mooie aanbouw

Binnen de serrebouw bestaan er vele verschillende stijlen, die allen een geheel andere aanblik. Eén van de meest gekozen stijlen in Assen is de Engelse stijl. Bij dit design horen openslaande deuren en een waaierdak. Daarnaast wordt hout ook veelvuldig gebruikt bij deze stijl. Een vergelijkbaar design krijgt men bij de landelijke ontwerpen. Ook daar vormen houten onderdelen de basis, maar is de ruimte vaak iets kleiner. Een derde ontwerp waar steeds meer mensen voor kiezen zijn moderne tuinserres. Hierbij kunt u denken aan grote glazen panelen, eventueel zelfs een glazen dak, en weinig versierende elementen voor een strakke aanblik.

serre aanbouwen in Assen

Wat kost een serre?

De kosten voor een serre hangen sterk af van de keuzes die u maakt. Wanneer we kijken naar de stijlen, dan kost over het algemeen de Engelse stijl het meest, omdat hier in ieder geval openslaande deuren bij zitten. Daarnaast is het verschil tussen landelijke en moderne serres vrij groot, omdat er bij landelijke serres meer steen gebruikt wordt. Zo kost een houten serre ongeveer €750,- per vierkante meter en een kunststof serre rond de €800,- per vierkante meter. Bekijk onderstaande tabellen voor meer prijsinformatie en bereken de kosten.

Er zijn een aantal factoren van invloed op de prijs. Denk aan het materiaal en de afmetingen, over het algemeen geldt dat hoe groter de serre is hoe hoger de prijzen zijn, maar ook de beglazing en eventuele extra opties. Wilt u bijvoorbeeld ventilatieroosters, zonwering of vloerverwarming laten plaatsen? Houd dan rekening met hogere prijzen.

Tabel: kosten serre

Diepte x breedteGemiddelde prijs*
2 meter x 5 meter€7.000,-
2,5 meter x 4,5 meter€8.500,-
2,5 meter x 5 meter€9.500,-
2,5 bij 6 meter€11.000,-
3 meter x 3 meter€6.500,-
3 meter x 4 meter€10.000,-
3 meter x 5 meter€11.500,-
3 meter x 6 meter€13.500,-
4 meter x 5 meter€16.000,-
4 meter x 6 meter€17.500,-

*De gemiddelde kosten hangen af van diverse factoren, denk aan het materiaal van de kozijnen, het dak, de deuren, het bouwkundig werk en de beglazing.

Bereken de kosten

KunststofHoutenAluminium
Prijs serre per m²€800,-€750,-€750,-
10 m²€8.000,-€7.500,-€7.500,-
12 m²€9.600,-€9.000,-€9.000,-
15 m²€12.000,-€11.250,-€11.250,-
20 m²€16.000,-€15.000,-€15.000,-

*Dit zijn vanaf prijzen inclusief btw, materiaal en montage door een vakman. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Wat is de prijsopbouw?

De prijzen voor de serrebouw worden uit meerdere onderdelen opgebouwd. Over het algemeen zullen de kosten voor de gebruikte materialen het grootste gedeelte van de aanschafprijs bepalen. Meestal staat de gecombineerde prijs voor beglazing en basismateriaal voor zo’n 70% van de eindprijs. De volgende 20% is afkomstig van de kosten voor arbeidsinzet. Of u nu kiest voor een voorgefabriceerd of ter plekke in elkaar gezet model, meestal is het twintig procent. De laatste 10% van de kosten wordt bepaald door de extra onderdelen die u aan de aanbouw toevoegt. Denk hierbij onder andere aan een airco, centrale verwarming, extra isolatiemateriaal, tuindeuren of zonwering.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten verwezenlijken uw serre of uitbouw!

Gratis offertes aanvragen

Welk materiaal kiest u?

Voor iedere aanbouw is het assortiment aan materialen zeer groot. Wij gaan hieronder verder in op de mogelijkheden voor glazen en kunststof modellen, maar ook houten, aluminium, stalen en gemetselde serredelen vormen een mogelijkheid. Het grote voordeel van houten aanbouwen is dat u hierbij gemakkelijk de kleur aanpast, en dat ook reparatie relatief eenvoudig is. Het nadeel van houten woononderdelen is dat deze een kortere levensduur hebben dan die van andere basismaterialen. Aluminium is tevens een veel toegepast product. Aluminium beschikt over een grote draagkracht. Door voor de aanbouw steen te gebruiken, blijft deze in stijl met de rest van het pand.

Glazen serre: genieten van het uitzicht


Voor vrijwel elke serre maken de specialisten uit Assen gebruik van glazen panelen tijdens de bouw. Wist u echter dat het ook een optie is te kiezen voor compleet glazen serres? Dit betekent dat de complete aanbouw bestaat uit glazen panelen. Hoe meer glazen bouwonderdelen worden toegepast, hoe meer u profiteert van de stralingswarmte van de zon, en des te minder verwarming er nodig is. Daarnaast geniet u dankzij de beglazing natuurlijk ook volledig van het uitzicht. Kies altijd wel voor hoogrendement beglazing om de isolatiewaarde van de aanbouw optimaal te houden en de stookkosten te beperken.

serre aanbouw

Kunststof serre: onderhoudsvrij

Stelt u hoge eisen aan kwaliteit en isolatiewaarde van de aanbouw? Dan adviseren wij om kunststof als basismateriaal te overwegen. Het grote voordeel van kunststof is dat het vrij weinig onderhoud vraagt, en toch tot wel 50 jaar meegaat zonder grote beschadigingen. U dient het oppervlak wel jaarlijks te reinigen. Daarnaast is kunststof bij vrijwel elke leverancier uit Assen verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en designs. De keuze voor kunststof aanbouwen betekent wel dat u over een ruim budget moet beschikken. Het nadeel van kunststof is dat het slecht te repareren is. Bij een onverhoopte beschadiging komen dan ook heel wat kosten kijken.

Aluminium, sterk en duurzaam

Aluminium is een materiaal dat in Assen nog niet zoveel is toegepast bij serres. Toch heeft dit materiaal voldoende voordelen. De uitstraling van een aluminium aanbouw is erg industrieel, wat goed past bij modernere woningen. Een belangrijk voordeel van aluminium is bovendien dat dit erg sterk en licht tegelijk is. Hierdoor is het mogelijk om met hele smalle profielen veel glas te dragen. Het gevolg van extra glas is optimale lichtinval. Dankzij de smalle profielen ziet de tuinkamer er nog lichter en ruimer uit dan dat hij al is. Aluminium is niet goedkoop. Heeft u een beperkt budget? Dan is kunststof of zelfs hout een goedkopere optie.

houten serre bouwen Assen

Houten serre, authentieke uitstraling

Hoewel kunststof momenteel enorm populair is, zijn er nog steeds veel mensen in Assen die kiezen voor een houten model. Dat is niet heel verrassend, want hout heeft een unieke uitstraling. Zeker als u ook al houten raamkozijnen hebt past een houten serre hier goed bij. Het voordeel van hout is dat u dit gemakkelijk van kleur verandert. Ook is maatwerk een optie. Als u een sierlijke dakafwerking wilt of unieke profielen, dan is hout de beste keuze. Daar staat tegenover dat het wel meer onderhoud vereist. Bescherm het hout tegen neerslag door eens in de 5 tot 10 jaar het schilderwerk bij te werken.

Vergunning nodig? Alles wat u moet weten!

Regelmatig krijgt een bouwbedrijf uit Assen de vraag welke eisen er verbonden zitten aan het aanbouwen van een serre. Het antwoord hierop is vrij eenvoudig: zolang er sprake is van een achtererfgebied en een serrebouw lager dan vijf meter, dan is er geen vergunning noodzakelijk. Of u nu vergunningsvrij of niet mag bouwen, u dient sowieso te voldoen aan de opgestelde regels in het bouwbesluit van 2012. Hier staan de eisen aan isolatie, lichtinval en brandwering. Wij adviseren om voor het plaatsen van een aanbouw te overleggen met een aannemer. Deze kan diverse controles uitvoeren en u informeren over de kosten van de serrebouw.

Via de vergunningscheck kunt u controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft.

Drie redenen om voor een prefab serre te kiezen

Het aanbouwen van serres is op twee manieren mogelijk: door middel van een plaatselijke serrebouw, of met behulp van een prefab constructie. Het toepassen van een prefab model brengt meerdere voordelen met zich mee. De meest positieve kant van voorgefabriceerd bouwen is dat de overlast van de bouwwerkzaamheden tot een minimum worden bepaald. Eén dag is dan vaak voldoende. Ten tweede maakt u het de specialist uit Assen zo mogelijk om alle onderdelen op voorhand volledig te testen en controleren. Een derde voordelig punt is dat u nu eerst een afgerond project kunt bekijken: prefab modellen hebben een relatief vaste uitstraling.

Serre op maat

Als u een aannemer inschakelt voor uw serrebouw, dan bent u verzekerd van een serre op maat. Prefab is vaak een goedkopere optie, maar alleen met maatwerk bent u verzekerd van een resultaat dat volledig naar uw wensen is! Denk mee over het materiaal, het formaat én de stijl. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke tuinserre met een prachtig zadeldak. Of laat juist een moderne luxe serre bouwen met een plat dak en een strakke afwerking. De specialist denkt met u mee en zorgt ervoor dat het ontwerp volledig aansluit op uw wensen en de huidige stijl van uw woning in Assen. Dit zorgt voor een grotere meerwaarde dan prefab serrebouw!

serrebouw in Assen

Serrebouw, het proces uitgelegd

Heeft u het ontwerp van de aannemer goedgekeurd? Dan volgt daarna de serrebouw. Hoe de bouw verloopt verschilt per situatie, maar in grote lijnen doorlopen de bouwers de volgende stappen: eerst bouwen zij de fundering, daarna de wanden en het dak, gevolgd door de vloer en tot slot zorgen ze voor een goede aansluiting op uw woning in Assen.

Fundering

De eerste stap in de serrebouw is het leggen van de fundering. De fundering moet sterk genoeg zijn om de aanbouw te kunnen dragen, maar hoeft gelukkig niet zo sterk te zijn als de fundering van een voltallige woning. Een betonnen plaat van 15 centimeter dik is voldoende.

Wanden en dak

Als de fundering ligt volgt het plaatsen van de wanden en het dak. De bouwers houden altijd rekening met voldoende afschot, ook in het geval van een plat dak. Zo weet u zeker dat het water op het glas wegstroomt, en voorkomt u lekkages of andere vochtproblemen.

Vloer

De vloer is de volgende stap in het bouwen van serres. Wilt u een luxe woonserre? Laat dan een dikkere vloer plaatsen. Deze houdt de warmte beter vast. Voor een simpele tuinserre voldoet een dunnere vloer ook, omdat u deze minder goed hoeft te isoleren.

Aansluiting serre op woning

Het is natuurlijk belangrijk dat er een goede aansluiting is op uw woning. U wilt voorkomen dat vocht via een slechte aansluiting tussen het glas en uw pand naar binnen sijpelt, en de aansluiting is erg belangrijk voor een goede isolatie. De bouwers gebruiken hiervoor onder andere een loodslab, die tussen de serre en de woning wordt aangebracht.

Geïnteresseerd in serrebouw in Assen?

Vind goedkope serre bouwers in uw regio en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Open of dichte serre?

Wanneer men spreekt van een woonserre, dan gaat het in de meeste gevallen om een dichte serre. Deze aanbouw is volledig dicht en heeft eventueel een extra toegang naar uw tuin. Het is echter ook een mogelijkheid om een open tuinserre te bouwen! Hierbij zijn één of meerdere wanden gewoon open. Het voordeel hiervan is dat de prijs een stuk lager ligt. Daarnaast geniet u optimaal van de frisse buitenlucht terwijl u droog zit: ook als het regent! Een nadeel is dat deze dan minder goed geïsoleerd is. Een populaire optie is daarom het plaatsen van een serre met een glazen schuifdeur.

Kleine of luxe serre?

Bij serrebouw heeft u ontzettend veel keuzes om een aanbouw op maat te bouwen. Woont u in een kleine tussenwoning en wilt u liever niet veel ruimte in uw tuin opofferen voor extra leefruimte? Overweeg dan het plaatsen van een kleine woonserre. Dit is een aansluiting op uw woning die maar minimale ruimte in uw tuin nodig heeft. Toch vergroot u hiermee de woonruimte én hebt u meer lichtinval in huis. Voor iets meer luxe is een glazen woonserre toch de beste optie. Laat sfeervolle spotverlichting inbouwen en kies voor goede zonwering zodat het ’s zomers niet te warm wordt. Een luxe serre is voorzien van alle gemakken.

Alle opties voor een serre aanbouw

Op het moment dat u kiest voor het aanbouwen van een serre, is de serie keuzes die u dient te maken nog lang niet afgelopen. Zo bestaan er vele verschillende opties voor het dak, voor de beglazing, voor de deuren en voor de verwarming. Kies bijvoorbeeld voor een lichtstraat en maak een keus uit een schuifpui, openslaande deuren of zelfs een volledig open serre. Daarnaast is het verstandig om te bepalen aan welke kant van het huis de serre moet komen. De meeste klanten uit Assen plaatsen deze aan de zuidkant, maar ook de west- of oostzijde is mogelijk.

Voordelen inschakelen serre bouwers Assen

  • De serrebouw neemt veel minder tijd in beslag dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan.
  • U bespaart uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
  • U profiteert van professioneel maatwerk.
  • U bent verzekerd van een optimale isolatie.
serre bouwers inschakelen Assen

Serre laten bouwen? Gratis offertes!

Wilt u ook een serre laten plaatsen aan uw woning in Assen? Een goede keuze! Geniet ook van veel licht en meer ruimte. U hebt de keuze uit allerlei stijlen, materiaalsoorten en extra opties. Verhoog uw wooncomfort bijvoorbeeld met vloerverwarming of kies voor isolerende beglazing om te besparen op de energiekosten. Een specialist uit Assen is u graag van dienst met het plaatsen van een stalen, aluminium of gemetselde serre. Uiteraard is een kunststof model ook een optie. Besparen op de kosten?

Start nu de offerteaanvraag.

Ontvang een aantal gratis offertes en bespaar op de kosten. U krijgt namelijk inzicht in de exacte prijzen en weet zeker dat u niet te veel betaalt voor uw serrebouw. Het enige wat u moet doen is het offerteformulier invullen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en zit u nergens aan vast.

Gratis offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren aannemers. Wij selecteren de bouwbedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw uitbouw of serre wordt dus professioneel geplaatst, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een vakman bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren vakmannen uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de aannemer met de beste prijs of voor het bouwbedrijf dat het snelst kan beginnen? Aan u de keus.

Bij u in de provincie:

Assen
Emmen
Hoogeveen
Meppel