Serre aanbouwen in Delft?

Vind de beste vakman voor uw aanbouw of serre!

Gratis offertes

serre Delft

Serre Delft

Met een serre aan huis geniet u het hele jaar door van uw tuin. Een tuin- of woonserre is een extra ruimte die in Delft vaak aan de zuidzijde van een pand geplaatst wordt. Omdat een woonserre bestaat uit glazen panelen is dit de uitgelegen ruimte om binnen van de buitenwereld te genieten! Ook bij regen of sneeuwval geniet u binnen warm van uw tuin.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de voordelen van serrebouw. Ook leest u meer over de mogelijkheden van een woonserre en krijgt u een indicatie van de kosten. Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Delft.

Start nu de offerteaanvraag!

Navigeer op deze pagina direct naar:

Diverse stijlen | Kosten van serre | Welke materiaalsoort? | Vergunning nodig? | Prefab | Maatwerk | Serrebouw, het proces

Waarom een serre?

Een glazen serre is een aanbouw aan een woning. Met het kopen van een serre creëert u een hoop extra ruimte én licht in huis. Dit is een geschikte ruimte voor de brunch op zondagochtend, de speelkamer voor de kinderen of uw eigen persoonlijke leesruimte. Wist u dat voldoende licht in huis zorgt voor een gelukkig gevoel? Reden genoeg dus om in Delft serrebouw te overwegen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een serre:

  • Met een aanbouw vergroot u uw leefruimte enorm.
  • Door het gebruik van glas creëert u extra lichtinval in huis.
  • Voor de aanbouw is vaak geen vergunning verplicht, dit scheelt in de kosten.
  • Er zijn zoveel keuzemogelijkheden, dat u uw aanbouw naar uw eigen wensen kunt laten bouwen.

Verschillende stijlen voor een mooie aanbouw

Op het moment dat u kiest voor het laten bouwen van een aanbouw, dan krijgt u de keus uit een groot aantal stijlen. Het is afhankelijk van uw eisen, en de huidige stijl van uw huis in Delft voor welke serrestijl u het beste kunt kiezen. Bij de Engelse variant maakt men veel gebruik van hout, en meestal ook openslaande deuren, ook een waaierdak is hierbij gebruikelijk. De moderne stijl is erg industrieel en bestaat voor een groot deel uit glaswerk, eventueel afgewisseld met een paar kunststof balken. De landelijke variant zien we vaak bij grotere woningen, waarbij met name de aandacht is gericht op veel lichtinval.

serre aanbouwen Delft

Wat kost een serre?

Voor de prijzen van serres is het verstandig te kijken naar de diverse keuzes die u krijgt. De prijs voor een basis tuinserre liggen namelijk een stuk lager dan de luxe variant, en ook het prijsverschil tussen een kunststof en houten serre is vrij groot. De prijzen worden voornamelijk bepaalt door de afmetingen en het materiaal waarvan het gemaakt is. Een serre van 2 bij 5 meter kost bijvoorbeeld rond de €7.000,- en een grotere serre van 2,5 bij 6 meter ongeveer €11.000,-.

In onderstaande tabellen vindt u meer informatie over de kosten van een serre. Naast de afmetingen en het materiaal zijn er nog meer factoren die van invloed zijn op de prijs. Denk aan de beglazing, vloerverwarming en eventuele extra opties.

Tabel: kosten serre

Diepte x breedteGemiddelde prijs*
2 meter x 5 meter€7.000,-
2,5 meter x 4,5 meter€8.500,-
2,5 meter x 5 meter€9.500,-
2,5 bij 6 meter€11.000,-
3 meter x 3 meter€6.500,-
3 meter x 4 meter€10.000,-
3 meter x 5 meter€11.500,-
3 meter x 6 meter€13.500,-
4 meter x 5 meter€16.000,-
4 meter x 6 meter€17.500,-

*De gemiddelde kosten hangen af van diverse factoren, denk aan het materiaal van de kozijnen, het dak, de deuren, het bouwkundig werk en de beglazing.

Bereken de kosten

KunststofHoutenAluminium
Prijs serre per m²€800,-€750,-€750,-
10 m²€8.000,-€7.500,-€7.500,-
12 m²€9.600,-€9.000,-€9.000,-
15 m²€12.000,-€11.250,-€11.250,-
20 m²€16.000,-€15.000,-€15.000,-

*Dit zijn vanaf prijzen inclusief btw, materiaal en montage door een vakman. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Wat is de prijsopbouw?

De exacte kosten voor het aanschaffen van een buitenserre hangen van een groot aantal factoren af. De eerste invloedsfactor is het materiaal dat u kiest, in de meeste gevallen is het materiaal verantwoordelijk voor zo’n 70% van de uiteindelijke prijs. Hier onder vallen de keus voor basismateriaal en beglazing. Een tweede invloedsfactor is de soort plaatsing waar u voor kiest: dit staat voor 20% van de prijs. Een laatste invloedsfactor is de eventuele extra opties die u laat toepassen. Van een lichtstraat tot schuifpui en van airco tot vloerverwarming. Vergelijk altijd de prijzen van meerdere experts uit Delft voor het beste overzicht.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten verwezenlijken uw serre of uitbouw!

Gratis offertes aanvragen

Welk materiaal kiest u?

Naast meerdere stijlen, levert een bouwbedrijf ook serres van verschillende materialen. Kunststof en glas worden het meest gebruikt, maar ook aluminium, hout en steen vormen een optie. Kiest u voor een aluminium aanbouw, dan profiteert u van een grote draagkracht, en een licht gewicht. Dit is handig bij zachtere ondergronden en voor grotere ramen. Een voordeel van houten serrebouw is dat u hierbij snel klein onderhoud kan plegen, en dat ook het veranderen van de kleur van de houten onderdelen relatief gemakkelijk is. Het nadeel van houten woononderdelen is dat dit sneller vervanging vereist. Naast aluminium en houten serres, bestaan er ook gemetselde oplossingen.

Glazen serre: genieten van het uitzicht


Zoals iedereen weet wordt er bij de serrebouw in Delft veelvuldig gebruik gemaakt van glazen onderdelen. Wist u echter dat het ook een optie is om de aanbouw volledig van glas te laten maken. Bij een glazen aanbouw blijven de tussenliggende profielen zeer dun, en lopen de ramen tot aan de grond door. Ook het dak wordt dan van glazen panelen gemaakt. Het voordeel van een glazen aanbouw is dat hierdoor de effecten van het zonlicht sterk vergroot worden. Gedurende de hele winter zult u op zonnige dagen profiteren van het daglicht en de warmte die de stralen toch ook in de winter genereren.

serre aanbouw Delft

Kunststof serre: onderhoudsvrij

Een ander materiaal dat we graag bij u onder de aandacht willen brengen is kunststof. Kunststof serres brengen verschillende voordelen met zich mee, waaronder weinig onderhoudstijd. Kunststof gaat bovendien jarenlang mee, en biedt een uitstekende isolatie. Een ander voordeel van een kunststof aanbouw is dat u hierbij elke specialist uit Delft de keus krijgt uit een ruim assortiment aan kleuren en designs. Door de kunststoffen constructie te combineren met hoogrendement beglazing zorgt u voor een hoge isolatiewaarde, waarmee u de investering op termijn deels weer terugverdient door de besparing op de energiekosten. Om de kwaliteit van de kunststof te behouden, is jaarlijks schoonmaken noodzakelijk.

Aluminium, sterk en duurzaam

Aluminium is een enorm duurzaam materiaal, dat in Delft steeds vaker gebruikt wordt bij serrebouw. Aluminium oogt industrieel en is enorm sterk en tegelijkertijd erg licht. Dit maakt het mogelijk om bij de serrebouw hele smalle profielen te gebruiken. Hiermee optimaliseert u het gebruik van glas, waardoor de aanbouw in Delft extra licht en ruimtelijk oogt! Een bijkomend voordeel van aluminium is dat dit maar weinig onderhoud vereist, omdat het niet wordt aangetast door neerslag. Een nadeel van aluminium, is dat dit geen goedkoop materiaal is. De kosten liggen vaak hoger dan bij een kunststof of houten aanbouw.

houten serre Delft

Houten serre, authentieke uitstraling

Als u in een klassiekere woning in Delft woont, kies dan voor hout bij uw serrebouw. Hout heeft een warme uitstraling en past goed bij de authentieke uitstraling van uw huis in Delft. Als u kiest voor hout, dan is het belangrijk te weten dat dit meer onderhoud vereist dan bijvoorbeeld PVC of aluminium. Daar staat tegenover dat u hout gemakkelijk zelf van kleur verandert. Schildert u de kozijnen in een andere kleur? Pas dan de houten tuinkamer hieraan aan om eenheid te creëren. Omdat hout eenvoudig te bewerken is, is er maatwerk mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan sierlijke profielen op de ramen.

Vergunning nodig? Alles wat u moet weten!

Sinds 2010 zijn de meeste aanbouwen vergunningsvrij, maar niet alle. Of u een vergunning moet aanvragen voor de serrebouw is met name afhankelijk van het bestemmingsplan. Een vergunningsaanvraag is niet noodzakelijk wanneer de serre in het achtererfgebied staat, en lager is dan vijf meter. Daarnaast dient de serrebouw aan alle regels uit het bouwbesluit van 2012 te voldoen. Dit bouwbesluit stelt onder meer voorwaarden aan ventilatie, daglicht, brandveiligheid en isolatie. Om zeker te weten dat u aan alle voorwaarden voldoet, is het verstandig een bouwbedrijf uit Delft in te schakelen voor de serrebouw of in ieder geval voor meer informatie over de kosten.

Via de vergunningscheck kunt u controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft.

Drie redenen om voor een prefab serre te kiezen

Hoewel de meeste klanten uit Delft nog hun serre ter plekke laten aanbouwen, brengt een prefab serrebouw verscheidene voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van prefab is dat u hiermee de overlast van de klus vermindert. Vaak is het gebouw in één dag te plaatsen. Een tweede positieve eigenschap van prefab is dat de vakman de tijd krijgt om alle aansluitingen volledig na te gaan op fouten en beschadigingen, zo krijgt u altijd een volledig getest ontwerp. En laatste voordeel van voorgefabriceerde woononderdelen is dat u de aanbouw vooraf al kunt bezichtigen: vaak staat eenzelfde bouwconstructie al ergens anders in de regio.

Serre op maat

Het fijne van het aanbouwen van een glazen woon- of tuinserre in Delft, is dat u het volledig naar uw wensen aanpast. Een prefab serre heeft zo z’n voordelen, maar als u zeker wilt weten dat de aanbouw volledig bij de stijl van uw woning past dan is maatwerk de beste optie. Bij het bouwen heeft u de keuze uit verschillende materialen, soorten beglazing en zelfs de stijl. Kies bijvoorbeeld voor een plat dak voor een moderne uitstraling, of juist voor een waaierdak voor een klassiek uiterlijk. Schakel een aannemer in die een ontwerp op maat voor u uittekent. Omdat u de aanbouw volledig naar uw wensen laat bouwen, geniet u hier optimaal van!

serrebouw Delft

Serrebouw, het proces uitgelegd

Welke aannemer uit Delft u ook inschakelt, het bouwen van glazen serres verloopt altijd volgens een aantal stappen. Allereerst controleren de bouwers of het noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen. Als dit niet het geval is, dan volgt het bouwen van de fundering, de wanden en het dak, gevolgd door de vloer. Hieronder leest u meer over het proces van serrebouw.

Fundering

De fundering vormt de basis van de aanbouw, daarom is dit misschien wel het belangrijkste onderdeel van het aanbouwen. De fundering moet voldoende stevigheid bieden, maar hoeft uiteraard niet zo sterk te zijn als de fundering voor een compleet huis. Bouwers gebruiken daarom een betonnen plaat van ongeveer 15 centimeter dik.

Wanden en dak

Hierna volgt het bouwen van de wanden en het dak. Kiest u voor een plat dak? Dan zorgen de bouwers ervoor dat er toch een minimaal afschot is. Zo krijgt regenwater de kans om weg te lopen en voorkomt u problemen met lekkages. Er zijn veel verschillende daksoorten waar u uit kunt kiezen, zoals een zadeldak, waaierdak of een gewoon hellend dak.

Vloer

Als de buitenkant van de serre staat, zullen de bouwer de vloer plaatsen. Hoe dikker de vloer, hoe warmer deze aan zal voelen. Voor een optimale isolatie is het dus belangrijk om een dikkere vloer te storten. De specialisten gebruiken hierbij dubbele netten, om scheurvorming in de vloer te voorkomen.

Aansluiting serre op woning

Als laatste zorgen de specialisten voor een aansluiting op uw woning in Delft. Dit is een belangrijke stap. Als de aansluiting niet goed is, krijgt u last van lekkage. Om dit te voorkomen brengen de specialisten een loodslap aan tussen de aanbouw en de woning. Hierdoor loopt er geen water tussen de kieren.

Serre bouwers uit Delft gezocht?

Vergelijk offertes en vind de beste specialist uit uw eigen regio!

Gratis offertes

Open of dichte serre?

De mogelijkheden bij serrebouw in Delft zijn bijna eindeloos. Zo is het tevens mogelijk om te kiezen voor een open of een gesloten serre. In het geval van een open serre is er één wand of zijn er zelfs meerdere wanden open. Hierdoor biedt het afdak u voldoende bescherming tegen regen en neerslag, maar zit u toch in de frisse buitenlucht. In het geval van een gesloten serre zijn de wanden allemaal gesloten en goed geïsoleerd, zodat u ook ’s winters warm binnen zit. Logischerwijze is een open serre voordeliger in aanschaf. Voor de aanbouw is minder materiaal vereist en u hoeft het niet te isoleren. Nadeel is dat het ’s winters wel erg koud is.

Kleine of luxe serre?

Wilt u profiteren van de luxe van een aanbouw maar wilt u liever niet te veel ruimte in uw tuin opofferen? Overweeg dan het bouwen van een kleine serre. Zo houdt u voldoende ruimte in de tuin over en geniet u toch van extra licht en ruimte in huis. Kleinere serres zijn een perfecte oplossing voor tussenwoningen en zijn zowel te bouwen aan de voorkant als aan de achterkant van uw woning. Kies juist voor een grote woonserre als u deze wil gebruiken als volwaardige leefruimte. Een woonserre is goed geïsoleerd, waardoor u het hele jaar door binnen van uw tuin kan genieten.

Alle opties voor een serre aanbouw

Naast de standaard bouwconstructie die voor vrijwel elke serre gelijk is, bestaan er natuurlijk heel wat variaties, die de serrebouw geheel eigen maken. Neem bijvoorbeeld openslaande deuren of schuifpui naar de tuin, of ga voor een open serrebouw, waardoor deze lijkt op een veranda. Een andere optie is het gebruik van een lichtstraat, als een glazen dak teveel direct zonlicht verzorgt, of kies voor een alternatieve dakvorm zoals een zadel- of waaierdak. Tot slot is er variatie mogelijk in de zijde waar u de aluminium serre laat aanbouwen. De zuidzijde is de meest gebruikelijk kant, maar ook de oost- of westzijde is een optie.

Voordelen inschakelen serre bouwers Delft

  • Uw woon- of tuinserre is in korte tijd gebouwd.
  • U profiteert van de kennis en ervaring van vakmannen.
  • U bent verzekerd van de hoogste isolatie en de beste kwaliteit.
  • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
serre bouwers

Serre laten bouwen? Gratis offertes!

Wilt u een serre kopen en bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen een houten en aluminium aanbouw? Hebt u een vraag over de kosten voor serrebouw aan de achterkant bij uw huis? Of wilt u weten wat de aanschafprijs is voor het aanbouwen van een stalen tuinserre met lichtstraat? Vraag dan via de offertepagina geheel vrijblijvend enkele offertes aan van experts uit Delft.

Start nu de offerteaanvraag.

Het is aan u om de prijsopgaven naast elkaar te leggen, en zo te kiezen voor het beste aanbod voor die houten of aluminium serre. Door goed te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de uiteindelijke kosten.

Gratis offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren aannemers. Wij selecteren de bouwbedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw uitbouw of serre wordt dus professioneel geplaatst, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een vakman bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren vakmannen uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de aannemer met de beste prijs of voor het bouwbedrijf dat het snelst kan beginnen? Aan u de keus.