Woning uitbouwen in Soest?

Vind de beste vakman voor uw uitbouw!

Gratis offertes vergelijken

Uitbouw Soest

Is uw woning te klein geworden? Met een uitbouw in Soest hoeft u niet te verhuizen. U realiseert snel meer ruimte en licht in huis. U krijgt bijvoorbeeld een grote woonkeuken of een ruimte zithoek in de woonkamer.

Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van een uitbouw aan huis. Ook vindt u handige prijsinformatie. Hoe vindt u snel een goede vakman om de uitbouw te maken?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Daarna ontvangt u snel een aantal offertes voor uitbouwen van specialisten bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes en u ziet snel welke vakman het best bij uw situatie en wensen past. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

uitbouw Soest

Wat is een uitbouw?

Een uitbouw is een vergroting van uw woonkamer, keuken of andere ruimte in huis. U krijgt in die ruimte meer leefruimte en licht. Bij een aanbouw wordt er een nieuwe constructie aan de woning gezet, die dient als een aparte ruimte.

Waarom een uitbouw?

 • Door extra ramen in de uitbouw krijgt u binnen veel meer daglicht.
 • Het is een relatief simpele manier om meer leefruimte te krijgen.
 • Soms kan een uitbouw vergunningsvrij gerealiseerd worden.
 • Door uit te bouwen verhoogt u de waarde van uw woning.

Kosten uitbouw

De kosten van een uitbouw zijn afhankelijk van de soort uitbouw en de grootte. Wat kost een uitbouw in Soest? De uitbouw van uw garage kost ongeveer €3.000,- tot €25.000,-. Droomt u altijd al van een woonkeuken? Een keuken uitbouw heeft een gemiddelde prijs van €15.000,- tot €35.000,-. Een uitbouw aan de achterkant van een woning kost meestal ongeveer €18.000,- tot €55.000,-.

Omdat de totaalprijs van uitbouwen afhankelijk is van de grootte, kunt u de kosten van een uitbouw berekenen aan de hand van de diepte. Een uitbouw met 2 meter diepte kost bijvoorbeeld ongeveer €16.000,- tot €19.000,-. Gaat u voor een uitbouw met een diepte van 5 meter, dan moet u rekenen op gemiddeld €25.000,- tot €30.000,-.

In de volgende prijstabellen vindt u meer voorbeelden van uitbouw kosten. Direct gratis en vrijblijvende offertes ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Wat kost een uitbouw?

Soort uitbouw Gemiddelde prijs*
Uitbouw achterkant woning €18.000,- tot €55.000,-
Uitbouw: erker €3.000,- tot €15.000,-
Uitbouw van de garage €3.000,- tot €25.000,-
Uitbouw van keuken €15.000,- tot €35.000 ,-
Uitbouw zijkant woning €15.000,- tot €45.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een populaire uitbouw, inclusief materiaal, btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Uitbouw kosten: per meter

Diepte Gemiddelde kosten (inclusief btw en plaatsing)*
1 meter €15.000,- tot €18.000,-
2 meter €16.000,- tot €19.000,-
3 meter €17.000,- tot €24.000,-
4 meter €19.000,- tot €26.000,-
5 meter €25.000,- tot €30.000,-
6 meter €29.000,- tot €35.000,-
7 meter €31.000,- tot €37.000,-

* De gemiddelde kosten hangen af van diverse factoren, denk aan het materiaal van de kozijnen, het dak, de deuren, het bouwkundig werk en de beglazing. Vergelijk gratis offertes en bespaar.

uitbouw kosten

Kosten uitbouw berekenen

Het berekenen van de kosten van een uitbouw gaat aan de hand van het aantal vierkante meters, de breedte en de diepte. Zo kost een uitbouw van 3 meter breed en 2 meter diep gemiddeld tussen de €17.000,- en €18.500,-.

Wat kost een uitbouw per m²?

De prijs van een uitbouw per vierkante meter ligt gemiddeld tussen de €1.550,- en €1.750,-. Wilt u een uitbouw van 4 bij 3 meter laten bouwen? Dan moet u dus rekening houden met een gemiddelde prijs die tussen de €19.000,- en €21.000,- ligt.

In de volgende prijstabel vindt u meer prijsvoorbeelden. Bent u benieuwd naar de exacte prijs van uw uitbouw? Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes!

Kosten uitbouw: totaalprijs

Breedte x diepte Aantal m² Gemiddelde totaalprijs*
2 meter x 3 meter 6 €14.000 tot €16.000,-
3 meter x 2 meter 9 €17.000,- tot €18.500,-
4 meter x 3 meter 12 €19.000,- tot €21.000,-
5 meter x 3 meter 15 €19.500,- tot €23.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%.

Wat beïnvloedt de kosten van de uitbouw?

De totaalprijs van de uitbouw aan een woning in Soest wordt door een aantal factoren bepaald:

 • De grootte van de uitbouw: deze factor heeft de grootste invloed op de prijs. Hoe groter de uitbouw, hoe hoger de totaalprijs.
 • Arbeidskosten: omdat er verschillende vakmensen werken aan uw uitbouw, moet u rekening houden met arbeidskosten. Vakmensen beschikken altijd over de benodigde ervaring en kennis om tot een kwalitatief resultaat te komen.
 • Materiaalkosten: de materiaalkosten zijn altijd een aparte post op de factuur. U heeft hier veel keuzes in, zoals de uitbouw bekleden met hout of juist de muren laten metselen.
 • Maatwerk of prefab: een prefab uitbouw is goedkoper, omdat de constructie zoveel mogelijk in een fabriek gemaakt wordt. Een maatwerk uitbouw wordt bij u thuis opgebouwd, waardoor u wel meer keuzevrijheid heeft.
 • Extra opties: tegen een meerprijs heeft u keuze uit verschillende extra opties. Zo kunt u ervoor kiezen de uitbouw casco op te laten leveren, of juist met een volledig afgewerkte binnenkant. Kies voor extra comfort met centrale verwarming en elektra. Voor extra licht in de uitbouw kunt u een lichtstraat laten plaatsen of inbouwspots.

Bespaar op de kosten van uw huis uitbouwen!

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste deal!

Gratis offertes vergelijken

uitbouw van woning Soest

Mogelijkheden uitbouw woning Soest

Wilt u een uitbouw in Soest laten plaatsen? U heeft veel mogelijkheden om extra leefruimte en licht aan uw huis tot te voegen. Het soort woning dat u heeft, bepaalt hier veel in. Ook bepaalt u zelf welke ruimte u groter wilt maken. Heeft u altijd al gedroomd van een ruime woonkeuken? U kunt ook een dakterras maken op het platte dak van een uitbouw. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Een greep uit de mogelijkheden van een uitbouw van uw woning:

 • Een houten uitbouw is voordeling, maar heeft wel een natuurlijk en authentiek karakter. De prijs ligt gemiddeld tussen de €14.000,- tot €21.000,-.
 • Niet genoeg ruimte voor bezoek in de zithoek? Breid de woonkamer aan de achterkant van uw woning uit! Dit kost gemiddeld tussen de €18.000,- en €55.000,-.
 • Met een uitbouw van de keuken creëert u de woonkeuken waar u al jaren van droomt. Voor een bedrag van €15.000,- tot €35.000 ,- krijgt u die ruime keuken.
 • Uitbouw met een klein budget is ook mogelijk. Een prefab uitbouw wordt in een fabriek grotendeels gemaakt en in elkaar gezet, waardoor deze zeer snel geplaatst kan worden. De kosten liggen rond €13.500,- tot €22.000,-.
 • Maak van uw lage zolder een volwaardige leefruimte met een dakopbouw. Zo maakt u een extra slaapkamer of bijvoorbeeld een werkkamer. Een optopping kost gemiddeld €11.000,- tot €24.000,-.
 • Een bijkeuken is altijd een handige extra ruimte. Voor een bedrag van €14.000 tot €16.000,- laat u een uitbouw van 2 bij 3 meter plaatsen.

Aan welke kant van uw woning uitbouwen?

Het is van uw woning afhankelijk welke plaats van de uitbouw in Soest de beste is. Een uitbouw van een tussenwoning of rijtjeshuis kan bijvoorbeeld aan de voor- of achterkant. Wanneer u een hoekwoning heeft, is de uitbouw ook aan de zijkant mogelijk.

Uitbouwen aan de zijkant is dan ook een veel gekozen optie. Er gaat aan de voor- en achterkant van uw woning geen tuin verloren. In de meeste gevallen gaat het om een uitbreiding van de woonkamer of juist van de keuken.

Een uitbouw aan de achterkant van een woning kan vaak groter worden dan een uitbouw aan de voorkant, omdat er achter huis vaak meer ruimte is. Ook hierbij gaat het vaak om een verruiming van de woonkamer of keuken. Ook is een uitbouw van uw woning over 2 verdiepingen mogelijk.

uitbouw aan huis

Uitbouw woning Soest: het proces

Wanneer u een uitbouw aan uw woning in Soest wilt laten plaatsen, begint het gehele proces altijd met een plan. U denkt na over wat voor uitbouw u wilt, waar die moet komen en wat u budget is. De specialist maakt dan in overleg met u een bouwplan. Vaak is het nodig om voor het bouwen een vergunning aan te vragen.

Het bouwen begint met het leggen van een fundering. Daarna wordt de gevel opengebroken op de plek waar de uitbouw komt. Daarna beginnen de vakmensen met de constructie van de uitbouw. Er wordt natuurlijk wel voor gezorgd dat uw woning ’s nachts met een plaat wordt afgesloten, zolang het woning uitbouwen duurt. Als laatste worden de ramen en deuren geplaatst.

Kiest u voor een casco oplevering? Dan moet u zelf de binnenkant nog afwerken. U kunt er ook voor kiezen om dit door de specialisten te laten doen. Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes.

Wat voor fundering?

Er zijn vier soorten fundering mogelijk voor een uitbouw:

 • Algemene vloerplaat
 • Caissonfundering
 • Fundering op staal
 • Paalfundering
Een vloerplaat is een betonnen dikke betonplaat, die de druk van de uitbouw over een zo groot mogelijk oppervlak verdeelt. Bij caissonfundering wordt een houten bekisting gebruikt om een betonplaat op zijn plek te houden.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, wordt er bij een fundering op staal geen staal, maar gewapend beton gebruikt. Deze fundering is alleen geschikt voor een ondergrond met goede draagkracht. Wanneer de ondergrond niet genoeg draagkracht heeft, is een paalfundering nodig. Wat kost heien voor een uitbouw? U moet rekenen op gemiddeld €1.500,- per twee heipalen.

prefab uitbouw

Prefab uitbouw of maatwerk?

Bij een uitbouw aan uw woning in Soest heeft u verschillende opties. Een van de keuzes die u moet maken is die tussen prefab of maatwerk. Bij maatwerk wordt de uitbouw bij uw huis helemaal opgebouwd. U heeft daarbij veel keuzevrijheid wat betreft de afmetingen, de gebruikte materialen en de afwerking. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan.

Heeft u een minder ruim budget?

Dan is een prefab uitbouw de beste keuze. Deze goedkope uitbouw van uw huis wordt zoveel mogelijk in een fabriek al in elkaar gezet, waardoor het goedkoper is dan maatwerk. Daarbij gaat het plaatsen van een prefab aanbouw erg snel. U heeft keuze uit een aantal standaardmodellen wat betreft afmetingen en gebruikte materialen.

Checklist uitbouw: waarop letten?

Wilt u een uitbouw aan huis in Soest? Bij het bouwen is het slim om op de volgende zaken te letten:

 • Kies uw uitbouw aannemer bewust en vergelijk eerst gratis offertes.
 • Bepaal vooraf uw wensen en uw budget en bespreek dit met uw specialist.
 • Bedenk welke stijl en uitstraling u wenst voor de uitbouw. Uw uitbouwspecialist geeft ook verrassende ideeën.
 • Kies de juiste plek voor deuren en ramen.
 • Wilt u een maatwerk uitbouw of juist prefab?
 • Wanneer het ontwerp concreet is, controleert u of u een vergunning nodig heeft of dat u vergunningsvrij kunt uitbouwen.
 • Licht uw buren op tijd in en zorg ervoor dat de bouw hen zo min mogelijk overlast geeft.

Uitbouw: vergunning nodig?

Voor een uitbouw heeft u in de meeste gevallen een vergunning nodig. Welke uitbouw bouwt u zonder vergunning? Wanneer de uitbouw onder andere maximaal 2,5 meter diep is en maximaal 4 meter hoog, hoeft u geen bouwvergunning aan te vragen.

Wel een vergunning nodig?

Dan vraagt u deze het best zo vroeg mogelijk aan, zodat de bouw niet vertraagd wordt. De kosten liggen op ongeveer 2% van de kosten van de uitbouw. Zijn de werkzaamheden al gepland, maar heeft u de bouwvergunning nog niet aangevraagd? Het is niet verstandig alvast te beginnen en achteraf een vergunning aan te vragen omdat u daarmee grote risico’s loopt.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over een bouwvergunning voor een uitbouw. Een handige check vindt u op omgevingsloket.nl.

vergunningsvrij uitbouwen

Uitbouw vergunningsvrij 2024

Wilt u de uitbouw vergunningsvrij bouwen in 2024? Dan moet de uitbouw aan de volgende eisen voldoen:

 • De hoogte maximaal 4 meter
 • De diepte maximaal 2,5 meter
 • Niet hoger dan het hoofdgebouw
 • Maximaal 30 centimeter boven de vloer van de kamers op de eerste verdieping
Wanneer uw uitbouw dieper wordt dan 2,5 meter, mag hij nog maximaal 3 meter hoog zijn. Altijd geldt dat de oppervlakte niet groter mag zijn dan 30 vierkante meter. Wordt de uitbouw groter, dan mag hij alleen dienen voor ondergeschikt gebruik, zoals een tuinhuis, garage of bijkeuken.

Burenrecht: houd uw buren te vriend

Het is altijd verstandig om uw buren op tijd in te lichten over de bouwwerkzaamheden, om uw buren te vriend te houden. Laat ze op tijd weten wat u van plan bent en zorg er ook voor dat zij zo min mogelijk overlast ervaren.

Hoe zit het met burenrecht en uitbouwen?

Ook bij een uitbouw hebben uw buren bepaalde rechten. Zo mag u het uitzicht van uw buren niet zomaar belemmeren. Controleer daarom altijd bij de gemeente tot welke hoogte u mag bouwen. Daarnaast mag u niet zomaar een raam in de uitbouw plaatsen richting de buren. De muur waarin dit raam komt, moet minimaal 2 meter van de erfgrens staan.

Woning uitbouwen in Soest?

Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

Uitbouw woonkamer

Is uw woonkamer niet groot genoeg voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje? Of heeft u na gezinsuitbreiding meer ruimte nodig? Met uw woonkamer uitbouwen kunt u met een grote groep mensen gemakkelijk zitten. Door veel ramen in de uitbouw te plaatsen creëert u niet alleen veel meer ruimte, maar ook meer daglicht in huis.

Betrek uw tuin bij de woonkamer!

Met een twee- of zelfs driedelige schuifpui verbindt u de tuin met uw woonkamer, zodat u het hele jaar buiten naar binnen haalt. De kosten van een woonkamer uitbouwen aan de achterkant liggen ongeveer op €18.000,- en €55.000,-. Ontvang gratis offertes.

erker aanbouwen

Ontdek de charme van een erker

Een van de meest voorkomende types uitbouw in Soest is de erker. Deze herkent u aan het platte dak. Met een erker aanbouwen geeft u uw woning een charmante uitstraling. U ziet deze uitbouw veel bij een jaren 30 woning of een twee-onder-een-kapwoningen. Hoewel een erker aan de buitenkant niet groot lijkt, zult u verrast zijn door de extra ruimte binnen.

Gebruik de erker bijvoorbeeld om uw zithoek uit te breiden of creëer een fijne plek om uzelf terug te trekken met een goed boek. Naast de extra ruimte krijgt uw woning ook meer waarde. Wat kost een erker? Houd rekening met een gemiddelde prijs van €3.000,- tot €15.000,-. Vergelijk gratis offertes.

Uitbouw van de keuken

Wie droomt er niet van een prachtige woonkeuken? U bereidt alle gerechten met gemak in een ruime keuken. Met een uitbouw van de keuken creëert u die ruimte die u altijd al had gewild. Naast de woningwaarde verhoogt u ook uw woongenot, zeker wanneer u graag kookt of bakt.

Bij een keukenuitbouw kiest men vaak voor een lichtstraat. Deze ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook voor een overvloed aan daglicht in huis.

Wat kost een keuken uitbouwen? U moet rekenen op een gemiddelde prijs tussen de €15.000,- en €35.000,-. Ontdek de exacte prijzen. Vraag gratis offertes aan.

houten uitbouw

Houten uitbouw

Wilt u een uitbouw laten bouwen met een klein budget? Een houten uitbouw is goedkoper dan wanneer u de buitenmuren laat metselen. Daarnaast zien houten uitbouwen er ook mooi uit. Het natuurlijke en authentieke karakter van hout geeft u woning een prachtige uitstraling.

De constructie van een houten uitbouw is vaak houtskelet. Dat heeft enerzijds als voordeel dat het plaatsen snel uitgevoerd kan worden. Anderzijds is deze constructie minder zwaar, waardoor er minder druk op de fundering ligt.

Wilt u een houten uitbouw laten bouwen? De kosten van een houten uitbouw liggen gemiddeld tussen de €14.000,- en €21.000,-.

Dakopbouw Soest: extra ruimte

Heeft u een zolder in uw woning, maar is het dak te laag om er goed te kunnen lopen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een dakopbouw in Soest. Een dakopbouw wordt ook wel een optopping genoemd en is eigenlijk een gedeeltelijke ophoging van de dakconstructie. Het is ook mogelijk een opbouw te laten plaatsen op een plat dak. Door de dakopbouw ontstaat zo veel loopruimte, zodat u daar een volwaardige leefruimte kunt realiseren.

Welke ruimte maakt u?

De extra zolderkamer kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een extra slaapkamer of een mooie logeerkamer. Ook is een werkkamer mogelijk of juist een handige hobbykamer. De keuze is aan u! Een dakopbouw kost ongeveer €13.500,- tot €22.000,-.

Meer leefruimte met een uitbouw van uw woning?

Vind snel en gemakkelijk een vakkundige specialist uit de buurt!

Gratis offertes ontvangen

Waarop letten bij kiezen van uitbouw aannemer?

Hoe kiest u de beste uitbouwspecialist? Wanneer u gebruikmaakt van onze gratis offerteservice ontvangt u een aantal offertes van specialisten bij u uit de buurt. Waar let u op met vergelijken?

 • U kijkt als eerste natuurlijk naar de prijs van de uitbouw van uw woning in Soest. Kijk wel of de totaalprijzen goed met elkaar te vergelijken zijn. Zijn bijvoorbeeld de materiaalkosten inbegrepen? Is de totaalprijs inclusief of exclusief btw?
 • Kijk ook naar de garantievoorwaarden. Bij de meeste experts krijgt u enkele jaren garantie. Controleer goed of de garantie van toepassing is op de bouwmaterialen of ook op de werkzaamheden.
 • Controleer ook of de specialist of de gebruikte materialen een keurmerk hebben. Met een keurmerk bent u altijd verzekerd van een uitstekende kwaliteit en service.

Kiezen voor uitbouw of aanbouw?

Wilt u uw woning verruimen? Dan heeft u twee opties: een uitbouw in Soest of juist aanbouwen. Wat is de beste optie voor u?

Uitbouw of aanbouw?

Wanneer u graag een bestaande ruimte in uw woning, zoals de woonkamer, groter wilt maken kiest u het beste voor een uitbouw. Ook een uitbouw op een plat dak op de tweede verdieping is mogelijk.

Wilt u liever een ruimte aan uw woning toevoegen? Dan is aanbouwen wat u wilt. Het aanbouwen van een garage of een bijkeuken aanbouwen komen bijvoorbeeld veel voor.

Heet aanbouwen van een ruimte aan een huis is vaak goedkoper dan een uitbouw, omdat bij een uitbouw ook de gevel opengebroken moet worden. Vervolgens moet er één geheel gemaakt worden van uw bestaande woning en de uitbouw.

huis uitbouwen Soest

Uitbouw Soest? Vergelijk gratis offertes!

Met een uitbouw in Soest krijgt u niet alleen meer woongenot, u verhoogt ook de waarde van uw woning. Met een uitbouwexpert uit de buurt bent u altijd verzekerd van een soepel bouwproces, zodat u snel van meer ruimte en licht in huis geniet.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Er is altijd een goede en betaalbare vakman in de buurt. Door offertes te vergelijken ziet u snel welke uitbouwspecialist het beste aanbod heeft. Zo kiest u altijd de vakman met de beste prijs!

Gratis offertes voor uitbouw!

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren aannemers. Wij selecteren de bouwbedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw uitbouw of serre wordt dus professioneel geplaatst, tegen een scherp tarief. Wij zijn u tevens graag van dienst bij: serre plaatsen en een bouwkundige keuring.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van uitbouw specialisten uit uw regio. Door de offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de vakman met de beste prijs of voor de aannemer die het snelst kan beginnen? Aan u de keus.