Woning uitbouwen in Landgraaf?

Vind de beste vakman voor uw uitbouw!

Gratis offertes

uitbouw Landgraaf

Uitbouw Landgraaf

Voor wie meer ruimte in huis wil, is het plaatsen van een uitbouw op maat een geschikte optie. Met name het vergroten van de woonkamer of keuken is erg populair bij klanten in Landgraaf. Hiermee vergroot u uw leefruimte én verhoogt u de waarde van uw pand in Landgraaf! De realisatie van een uitbouw kunt u dus zien als een waardevolle investering. Op deze pagina vindt u gedetailleerde informatie over de voor- en nadelen van het plaatsen van een uitbouw, de kosten die hieraan verbonden zitten en de noodzaak voor het aanvragen van een vergunning.

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken. Start nu de offerteaanvraag!

Bent u op zoek naar een goedkope en vakkundige aannemer uit Landgraaf? Vergelijk dan altijd offertes van meerdere aannemers. U weet dan zeker dat u niet te veel betaalt en bespaart op de kosten. Het kiezen van een geschikte aannemer is heel eenvoudig. Vergelijk de offertes op uw gemak thuis op basis van prijs en voorwaarden. Deze offertedienst is natuurlijk zonder verdere verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.

Navigeer op deze pagina direct naar:

Wat is een uitbouw? | Mogelijkheden uitbouw | Kosten van uitbouw | Prefab of maatwerk? | Welke soort uitbouw? | Vergunning

Wat is een uitbouw precies?

Als u kiest voor uitbouw, dan vergroot u een bestaande ruimte. Bekende voorbeelden hiervan zijn het uitbouwen van de woonkamer of keuken om zo meer ruimte te realiseren. Bij het plaatsen van een uitbouw bij een hoekwoning is het belangrijk om rekening te houden met uw buren. Dit komt omdat de buitenmuur van de uitbouw op maat waarschijnlijk tegen de erfgrens aan geplaatst wordt, waardoor ook uw buren zicht hebben op uw uitbouw. Er zijn verschillende manieren om de leefruimte te vergroten. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een dakopbouw te plaatsen. Hiermee creëert u in de slaapkamers extra ruimte én licht.

woning uitbouwen Landgraaf

Voordelen van een uitbouw

Het uitbouwen van uw woning is niet iets dat u spontaan laat doen. Meestal gaan hier weken, zo niet maanden van afwegingen aan vooraf. Toch vinden veel mensen de extra ruimte een waardevolle investering. Al met al zijn dit de belangrijkste voordelen van een uitbouw op maat aan de voor- of achterzijde van uw woning:

 • U creëert een grotere kamer, waardoor u meer leefruimte hebt.
 • De uitbouw verhoogt de waarde van uw woning.
 • U heeft het gevoel alsof u ruimer bent gaan wonen zonder dat u hoeft te verhuizen.
 • Het uitbouwen van de keuken geeft mogelijkheden tot een nieuwe keukenindeling.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u uw leefruimte binnen vergroten? Veel mensen denken standaard aan het uitbouwen van de achterzijde of voorzijde van hun woning. Er zijn echter nog veel meer opties. Laat bijvoorbeeld een extra slaapkamer bouwen bovenop het platte dak van uw garage. Of breid de badkamer uit met behulp van uw aanbouw op de begane grond. Ook is het mogelijk om een lichtstraat op uw uitbouw te plaatsen voor extra lichtinval. Een andere mogelijkheid is het uitbreiden van uw bovenste verdiepingen. U kan de uitbouw plaatsen:

 • aan de achterzijde van het pand;
 • aan de voorzijde van de woning;
 • op het platte dak of boven de garage;
 • op de aanbouw.

Aan welke kant van uw woning uitbouwen?

Wilt u voorkomen dat u last krijgt met de overheid en de buren? Dan is het verstandig om aan de achterzijde van het pand de uitbouw te plaatsen. Wanneer het dakterras of de dakkapel binnen de achtergevelrooilijnen blijft, dan is de gemeente verplicht om u hiervoor een bouwvergunning te verlenen. Natuurlijk is het ook een optie om aan de voorzijde of een zijkant te bouwen. Dit is echter lastiger met het oog op het bestemmingsplan. Om moeilijkheden te voorkomen is het sowieso verstandig niet breder dan vier meter te maken. Vraag eventueel een erkend vakman uit Landgraaf om advies op maat.

uitbouw kosten

Wat kost een uitbouw?

De vraag waar veel van onze klanten het liefste antwoord op willen krijgen is hoe hoog de kosten zijn voor een uitbouw. Het antwoord hierop is echter sterk afhankelijk van de keuzes die u maakt, en dan met name de afmeting van de verlenging van de woonkamer of keuken. Voor een verlengde bouw van 1 meter rekent een vakman gemiddeld €15.000,- tot €18.000,- terwijl een uitbouw van 3 meter in kosten oploopt tot ongeveer €24.000,-. Dit gaat dan om prijzen inclusief de installatiekosten, BTW en standaard afwerking. Het is echter verstandig om ook te kijken naar verschil in kosten tussen een verlenging van 2 bij 3 meter en van 3 bij 2 meter. Een meter in de diepte kost over het algemeen meer dan eenzelfde afmeting in de breedte.

Door meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken kunt u bovendien aanzienlijk besparen op de uiteindelijke investering.

Tabel: uitbouw kosten

DiepteGemiddelde kosten (inclusief btw en plaatsing)*
1 meter€15.000,- tot €18.000,-
2 meter€16.000,- tot €19.000,-
3 meter€17.000,- tot €24.000,-
4 meter€19.000,- tot €26.000,-
5 meter€25.000,- tot €30.000,-
6 meter€29.000,- tot €35.000,-
7 meter€31.000,- tot €37.000,-

*De gemiddelde kosten hangen af van diverse factoren, denk aan het materiaal van de kozijnen, het dak, de deuren, het bouwkundig werk en de beglazing.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Niet alleen de afmeting waar u voor kiest heeft invloed op de prijs, ook vele andere factoren dragen hier aan bij. Zo is de eindprijs bijvoorbeeld afhankelijk van de vraag of u een raam laat plaatsen in de verlengde ruimte, en de noodzaak voor het verplaatsen van bepaalde woononderdelen zoals een regenpijp en dakgoot.

Een volgende invloedsfactor op de prijs per m² is de materiaalkeuze. Een dakopbouw van kunststof vereist een grotere investering dan een van steen. Bij een erker is met name de glaskeuze van invloed op de uiteindelijke kosten. De specialisten uit ons netwerk in Landgraaf adviseren over het algemeen om te kiezen voor hoogrendement beglazing voor de beste isolatie en besparing op de stookkosten. Tot slot is de keuze die u maakt voor de locatie van de uitbouw van invloed. Vaak is het duurder om iets aan de zijkant neer te zetten dan aan de achterzijde of voorzijde. De achterkant van het huis is meestal de goedkoopste optie. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het formaat van de uitbreiding van uw woning.
 • De keuze voor een dakopbouw of een standaard uitbouw op maat.
 • De keuze voor het aanbouwen aan de voorzijde, achterzijde of zijkant van uw pand.
 • De keuze voor het materiaal:glas, hout of staal.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten verwezenlijken uw serre of uitbouw!

Gratis offertes aanvragen

Woning uitbouwen, het proces uitgelegd

Als u gaat bouwen om de keuken of woonkamer uit te breiden, houd er dan rekening mee dat dit project, afhankelijk van het formaat, meerdere weken in beslag neemt. Voordat de vakmannen beginnen met het uitbouwen van uw huis, zullen zij eerst controleren of een vergunning vereist is. Als dit niet het geval is, dan beginnen zij uiteraard met het leggen van de fundering. Het leggen van de fundering neemt aardig wat tijd in beslag. Zodra dit gedaan is zal de opbouw spoedig verlopen. Houd rekening dat ook de afwerking tijd in beslag neemt. Zo zult u de muren opnieuw moeten laten stucen en moet de achtergevel afgetimmerd worden.

keuken uitbouwen Landgraaf

Prefab of maatwerk?

Kiest u voor prefab, dan houdt dat in dat de uitbouw in Landgraaf al eerder gefabriceerd is. Het voordeel hiervan is dat deze in z’n geheel geleverd wordt, waarna de vakmannen deze enkel nog hoeven te plaatsen. Dit bespaart een hoop tijd: gemiddeld is een prefab uitbouw al binnen 5 werkdagen geplaatst! Het nadeel van prefab is dat u veel minder inspraak hebt op de uitstraling ervan. Met maatwerk bent u betrokken bij het hele proces en weet u zeker dat de aanbouw qua uitstraling volledig aansluit op uw wensen en uw huidige woning. Dit zorgt daarom uiteindelijk voor een grotere waardevermeerdering.

Alles over de uitbouw van uw huis: veelgemaakte fouten

Of u nu kiest voor een uitbouw aan de achterzijde, voorzijde of zijkant van het pand, er bestaan vele fouten die u kunt maken, welke de bouw vertragen en extra kosten met zich meebrengen. De grootste fout die men kan maken is besparing op het materiaal. Het uitbouwen van woningen gebeurt met het oog op de lange termijn, bespaar daarom niet op de isolatie, het dak of de fundering. Een verzakt gedeelte is niet meer bruikbaar, en het zal heel wat kosten om deze te herstellen. Een tweede fout maakt men vaak op logistiek gebied, zoals het niet op tijd bestellen van de producten.

Uw woonkamer verlengen? Meer woonplezier!

Bij het uitbouwen van woningen kiezen klanten uit Landgraaf in de meeste gevallen voor het verlengen van de woonkamer. Door de verlenging van de leefruimte, creëert u meer plek voor een speelhoekje voor de kinderen, een grotere eettafel of zelfs een mini kantoor voor u zelf. Het uitbouwen van woonkamers is op diverse manieren mogelijk: kies bijvoorbeeld voor een verbreding van de zijkant, door het verkleinen van een grasveld, of overweeg het terras aan de achterzijde van het huis deels in gebruik te nemen als woonruimte. Houd binnen uw budget altijd rekening met bijkomende kosten voor de verbouwing, zoals het leggen van laminaat.

erker Landgraaf

Ontdek de charme van een erker

Wist u dat een erker niet perse als uitbouw hoeft te worden omschreven? Vroeger was een erker een manier om een slaapkamer iets meer stijl te geven. Tegenwoordig is een erker echter meer een methode om de woonruimte te vergroten. Een erker die de grond raakt plaatst men meestal aan de voorzijde van een pand, omdat dit een luxueuze aanblik biedt. Door te kiezen voor grote glazen ramen, creëert u een ruimtelijke sfeer. Raakt de erker bij u thuis de grond niet? Dan is het een vergunningsverplicht bouwwerk. Vraag dan minimaal zes weken voor de bouw een bouwvergunning aan.

Vijf redenen waarom het uitbouwen van de keuken een goed idee is

Wij gaven hierboven de voordelen voor het verlengen van de woonkamer al aan, het is natuurlijk ook een mogelijkheid om meer ruimte in de keuken te creëren. Keukens vormen voor veel gezinnen het hart van het gezin, maar vroeger werden de keukens in Landgraaf vrij klein gebouwd. Kies voor een verlening van de keuken voor:

 1. Het verhogen van het kookgemak.
 2. De mogelijkheid voor het plaatsen van een eettafel in de keuken.
 3. Meer hygiëne door een betere scheiding tussen voedselvoorbereiding en vuile vaat.
 4. Een gemakkelijkere doorstroom door de keuken naar de woonkamer.
 5. Meer opslagruimte voor eten en kookgerei.

Creëer extra ruimte met een dakopbouw

Een laatste soort uitbouw waarover wij u graag meer informatie willen geven is de dakopbouw. Bij een dakopbouw plaatst u, anders dan bij een dakkapel, geen nieuwe constructie aan de achter- of voorzijde van het dak, maar verhoogt u de bestaande dakconstructie. Een opbouw is vooral geschikt bij schuine daken, omdat hierdoor de loop- en leefruimte vergroot wordt. De kosten voor een dakopbouw hangen af van de tijd die een vakman hieraan kwijt is, en de materialen die hij hiervoor dient te gebruiken. Hebt u meer informatie nodig over het verschil tussen een dakkapel en een dakopbouw? Vraag deze dan bij een specialist aan.

Meer leefruimte én licht in huis? Laat een uitbouw plaatsen!

Vergelijk vrijblijvend offertes van aannemers uit Landgraaf en bespaar tot 40% op de kosten!

Offertes aanvragen

Bouwvergunning nodig?

Als u wilt gaan verbouwen of slopen, dan is het in sommige gevallen noodzakelijk om een bouwvergunning aan te vragen: ook als u de uitbouw aan de achterzijde van uw woning laat plaatsen. Online kunt u eenvoudig een vergunningcheck doen, waarmee u achterhaald of u wel of niet een vergunning nodig hebt. Bij het uitbouwen laat u ook sloopwerk uitvoeren. Als er meer dan 10m³ afval vrijkomt dan bent u in ieder geval verplicht om dit te melden bij de gemeente. Weet u niet zeker of u wel of niet een bouwvergunning nodig hebt? Vraag in dat geval advies aan uw aannemer. Hij is volledig op de hoogte van alle plaatselijke regelingen en kan u vertellen of u een vergunning moet aanvragen. U kunt tevens een online vergunningscheck invullen.

Burenrecht: houd uw buren te vriend

Op het moment dat u het uitbouwen van uw woning overweegt, is het verstandig eens bij de buren langs te gaan om uw wensen kenbaar te maken. In het Burgerlijk Wetboek zijn namelijk bepaalde regels opgesteld ten aanzien van erfgrenzen, beplanting en ongewenst uitzicht. Stemmen uw buren in met bepaalde plannen, ook al hoeft dit wettelijk gezien niet? Stel dit dan op schrift op, en laat hen dit ondertekenen. Daarnaast is het verstandig om te controleren of u vergunningsvrij kunt uitbouwen. Meestal is voor een uitbouw aan de achterzijde van het huis geen vergunning nodig, mits de dakopbouw of keukenverlening aan bepaalde afmetingen voldoet.

Kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie over de benodigde vergunningen.

uitbouw aannemer Landgraaf

Waar op letten bij selecteren aannemer?

Natuurlijk wilt u de beste aannemer inschakelen voor uw prefab uitbouw, maar wilt u tegelijkertijd ook het liefst niet te veel betalen. Een goede en goedkope aannemer vindt u bijvoorbeeld door het vergelijken van offertes. Vraag de aannemers naar mogelijke referenties en controleer of ze beschikken over een keurmerk of certificaat. Zo vind je de goede én goedkope aannemers uit Landgraaf:

 • Vraag naar eventuele keurmerken of certificaten.
 • Vraag of hij samenwerkt met onderaannemers. Ja? Dan is de kans op vertragingen groter.
 • Vraag naar referenties en probeer deze, indien mogelijk, te bezoeken voor een indicatie van de kwaliteit.

Vergelijk gratis offertes & bespaar tot 40%

Bent u benieuwd naar het verschil in kosten tussen een verlengde woonkamer aan de voorzijde of zijkant van het huis? Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor een dakterras aan de achterzijde van het pand in Landgraaf? Of wilt u meer weten over de investering in een balkon? Door op het contactformulier op de offertepagina uw wensen in te vullen, vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan bij uit- en aanbouw specialisten uit de buurt.

Start nu de offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken bespaart u aanzienlijk op de kosten. Hiervoor hoeft u alleen het offerteformulier in te vullen. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen. Er is altijd een aannemer dicht bij u in de buurt!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren aannemers. Wij selecteren de bouwbedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw uitbouw of serre wordt dus professioneel geplaatst, tegen een scherp tarief. Door ons grote netwerk is er altijd een vakman bij u in de buurt.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren vakmannen uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de aannemer met de beste prijs of voor het bouwbedrijf dat het snelst kan beginnen? Aan u de keus.