Woning uitbouwen in Hoensbroek?

Vind de beste vakman voor uw uitbouw!

Gratis offertes vergelijken

Uitbouw Hoensbroek

Wordt uw woning te klein? Met een uitbouw in Hoensbroek creëert u snel meer ruimte en licht in huis. Maak bijvoorbeeld een grotere zithoek of verruim de keuken. Via onze offerteservice vindt u gemakkelijk een goede vakman bij u uit de buurt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan snel een aantal offertes voor uitbouwen van specialist bij u uit de buurt. Door deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod ziet u snel welke vakman het meest bij uw wensen past. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van een uitbouw aan huis. Ook vindt u handige prijsinformatie en hoe u op de kosten bespaart.

uitbouw Hoensbroek

Wat is een uitbouw?

Met een uitbouw vergroot u een leefruimte in uw woning, zoals de keuken, eetkamer, woonkamer of een slaapkamer. Het verschil tussen een uitbouw en aanbouw is dat een uitbouw een bestaande leefruimte vergroot, waar een aanbouw een nieuwe constructie is aan de woning en vaak een extra ruimte.

Waarom een uitbouw?

 • U creëert op een relatief simpele manier extra ruimte in huis.
 • U krijgt meer licht in een ruimte door extra ramen in de uitbouw.
 • Uw woning wordt direct meer waard door de extra ruimte en lichtinval.
 • Een uitbouw is soms vergunningsvrij.

Kosten uitbouw

Wat kost een uitbouw in Hoensbroek? De gemiddelde prijs van een uitbouw aan de achterkant van uw woning ligt tussen de €18.000,- en €55.000,-. Wilt u uw keuken met een uitbouw vergroten? Dan moet u rekenen op prijzen rond €15.000,- tot €35.000,-. Een erker aanbouwen kost ongeveer €3.000,- tot €15.000,-.

De kosten van een uitbouw berekenen gaat meestal per meter diepte van de uitbouw. Een uitbouw van twee meter kost bijvoorbeeld gemiddeld €16.000,- tot €19.000,-. Gaat u voor een uitbouw van vier meter diepte, dan moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €19.000,- tot €26.000,-.

In de volgende prijstabellen vindt u handige prijsoverzichten van uitbouwen. Wilt u liever weten welk prijskaartje er precies aan uw plannen hangt? Vergelijk gratis offertes van specialisten bij u uit de buurt!

Wat kost een uitbouw?

Soort uitbouw Gemiddelde prijs*
Uitbouw achterkant woning €18.000,- tot €55.000,-
Uitbouw: erker €3.000,- tot €15.000,-
Uitbouw van de garage €3.000,- tot €25.000,-
Uitbouw van keuken €15.000,- tot €35.000 ,-
Uitbouw zijkant woning €15.000,- tot €45.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een populaire uitbouw, inclusief materiaal, btw en montage. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Uitbouw kosten: per meter

Diepte Gemiddelde kosten (inclusief btw en plaatsing)*
1 meter €15.000,- tot €18.000,-
2 meter €16.000,- tot €19.000,-
3 meter €17.000,- tot €24.000,-
4 meter €19.000,- tot €26.000,-
5 meter €25.000,- tot €30.000,-
6 meter €29.000,- tot €35.000,-
7 meter €31.000,- tot €37.000,-

* De gemiddelde kosten hangen af van diverse factoren, denk aan het materiaal van de kozijnen, het dak, de deuren, het bouwkundig werk en de beglazing. Vergelijk gratis offertes en bespaar.

uitbouw kosten

Kosten uitbouw berekenen

Zoals hierboven te zien is, worden de kosten van een uitbouw aan een woning in Hoensbroek vaak berekend aan de hand van de diepte. Daarnaast heeft een uitbouw natuurlijk ook altijd een breedte. Beide afmetingen bepalen samen de prijs.

Wat kost een uitbouw per m²?

Per vierkante meter ligt de prijs van een uitbouw tussen de €1.550,- en €1.750,-. Wanneer u een uitbouw van 4 bij 3 meter wilt laten bouwen, moet u dus rekening houden met gemiddelde kosten tussen de €19.000,- en €21.000,-.

In de volgende tabel vindt u richtprijzen van uitbouwen van verschillende afmetingen. Zo weet u waar u ongeveer rekening mee moet houden.

Kosten uitbouw: totaalprijs

Breedte x diepte Aantal m² Gemiddelde totaalprijs*
2 meter x 3 meter 6 €14.000 tot €16.000,-
3 meter x 2 meter 9 €17.000,- tot €18.500,-
4 meter x 3 meter 12 €19.000,- tot €21.000,-
5 meter x 3 meter 15 €19.500,- tot €23.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%.

Wat beïnvloedt de kosten van de uitbouw?

De kosten van een uitbouw aan uw woning in Hoensbroek worden door een aantal factoren beïnvloed:

 • Afmetingen uitbouw: de breedte en de diepte van de uitbouw bepalen voor het grootste gedeelte de prijs. Hierbij geldt: hoe meer vierkante meters, hoe hoger de kostprijs.
 • Materiaalkosten: u kunt de uitbouw bijvoorbeeld met hout laten bekleden, of kiezen voor dezelfde bakstenen als de gevel van uw woning.
 • Arbeidskosten: Voor het realiseren van een uitbouw heeft u vakmensen nodig. Zij beschikken over de benodigde kennis en ervaring om deze klus goed en snel uit te voeren.
 • Prefab of maatwerk: een prefab uitbouw is een constructie die zoveel mogelijk in een fabriek gemaakt wordt en vervolgens heel snel geplaatst kan worden. Maatwerk is meer werk voor de vakmensen en daardoor ook duurder.
 • Extra opties: hiermee wordt bedoeld in welke staat u de uitbouw wilt laten opbouwen. Gaat u voor een casco oplevering, of wilt u dat de binnenkant ook volledig is afgewerkt? Wilt u ook verwarming in de uitbouw? Daarnaast kunt u ervoor kiezen elektra en inbouwverlichting te plaatsen voor een meerprijs.

Besparen op de kosten van uw uitbouw in Hoensbroek?

Vergelijk offertes en kies de specialist met de beste prijs!

Gratis offertes vergelijken

uitbouw woning Hoensbroek

Mogelijkheden uitbouw woning Hoensbroek

Er zijn veel mogelijkheden om uw woning extra ruimte te geven met een uitbouw, of u nu een tussenwoning, hoekwoning of andere woningsoort heeft. Wat dacht u bijvoorbeeld van een ruimere woonkamer? Of extra ruimte in een van de slaapkamers? Wist u dat u het dak van een uitbouw ook kunt gebruiken als dakterras? Dan moet er wel een deur op de eerste verdieping geplaatst worden. Ontdek de scherpe prijzen. Vraag gratis offertes aan.

Een greep uit de mogelijkheden van een uitbouw in Hoensbroek:

 • Realiseer een ruimere zithoek door de woonkamer aan de achterkant van uw woning uit te bouwen. Dit kost ongeveer €18.000,- tot €55.000,-.
 • Wie droomt er niet van een grote keuken? Met een uitbouw is het mogelijk voor een bedrag van €15.000,- tot €35.000 ,-.
 • Met een houten uitbouw creëert u voor gemiddeld €14.000,- tot €21.000,- extra ruimte met een karakteristieke uitstraling aan de buitenkant.
 • Een prefab uitbouw is voordeliger en kan zeer snel geplaatst worden omdat alle onderdelen eerder in een fabriek gemaakt worden. De kosten liggen rond €13.500,- tot €22.000,-
 • Met een dakopbouw of optopping maakt u van een lage zolderruimte een volwaardige leefruimte. Het kost gemiddeld €11.000,- tot €24.000,-.
 • Laat een bijkeuken aanbouwen voor een handige ruimte erbij. Een uitbouw van 2 bij 3 meter kost ongeveer €14.000 tot €16.000,-.

Aan welke kant van uw woning uitbouwen?

U heeft verschillende keuzes wat betreft de plaats van een uitbouw. Een uitbouw aan een hoekwoning kan bijvoorbeeld aan drie kanten: aan de achterkant, voorkant en zijkant.

Een uitbouw aan de zijkant van uw woning is een veel gekozen optie. U houdt nog veel voor- en achtertuin over. Vaak laten mensen aan de zijkant de keuken uitbreiden om een woonkeuken te maken. Ook de woonkamer wordt vaak aan de zijkant uitgebouwd.

Woont u in een rijtjeswoning? Dan heeft u alleen keuze uit de voor- of achterkant uitbouwen. Een uitbouw aan de voorkant van een huis is vaak een kleine vergroting van de woonkamer of keuken. Bij een uitbouw aan de achterkant van uw woning is vaak meer ruimte om een grotere uitbouw te realiseren.

uitbouw aan huis

Uitbouw woning Hoensbroek: het proces

Het realiseren van een uitbouw in Hoensbroek begint altijd met een plan en ontwerp. Waar moet de uitbouw komen? De specialist komt bij u thuis om uw wensen door te nemen en uw woning te bekijken. Daarna wordt een bouwplan gemaakt. Vaak is het ook nodig om een vergunning aan te vragen.

De daadwerkelijke bouw begint met het maken van de uitbouw fundering. Daarna wordt de gevel opengebroken op de plek waar wordt uitgebouwd. Vervolgens wordt begonnen met de constructie van de uitbouw. Tijdens de verbouwing wordt het gat ‘s nachts dichtgemaakt met afdekplaten. Wanneer de constructie staat worden de ramen en deuren geplaatst. Dan is de uitbouw waterdicht.

Wanneer u kiest voor casco oplevering moet u zelf de binnenkant nog afwerken door bijvoorbeeld kozijnen te verven en de wanden af te werken. U kunt er ook voor kiezen dit door de vakmensen te laten uitvoeren. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

Wat voor fundering?

Voor een uitbouw zijn er vier soorten fundering:

 • Fundering op staal
 • Paalfundering
 • Caissonfundering
 • Algemene vloerplaat
Welke soort voor uw situatie het meest geschikt is, is van uw situatie afhankelijk. Een algemene vloerplaat is een dikke betonplaat die de druk verdeelt over een zo groot mogelijk oppervlak. Bij caissonfundering wordt er een houten bekisting geplaatst die gewapend boten bij elkaar houdt.

Een fundering op staal, waarbij geen staal maar beton gebruikt wordt, is geschikt ondergronden met een goede draagkracht. Wanneer dat niet het geval is, is paalfundering door heien nodig. Wat kost heien voor uitbouw? U moet rekening houden met ongeveer €1.500,- per twee heipalen.

prefab uitbouw of maatwerk

Prefab uitbouw of maatwerk?

U heeft bij het realiseren van een uitbouw aan uw woning in Hoensbroek twee keuzes: prefab of maatwerk. Wilt u uw woning goedkoop uitbouwen? Dan is prefab de beste keuze. Bij deze voordelige optie wordt de uitbouw al in een fabriek samengesteld, waardoor het plaatsten heel snel gaat. Het nadeel is dat u minder keuzevrijheid heeft. U kunt kiezen uit bepaalde stijlen, afmetingen en uitvoeringen.

Wilt u wel alles zelf bepalen?

Wanneer u uw woning wilt uitbouwen met afwijkende afmetingen of geheel in uw eigen stijl, is het beter om voor maatwerk. De uitbouw wordt dan bij uw woning geheel opgebouwd. U kunt de uitbouw geheel aan uw woning en wensen aanpassen.

Checklist uitbouw: waarop letten?

Waar moet u op letten bij het realiseren van een uitbouw in Hoensbroek?

 • Heeft u een vergunning nodig, of kunt u vergunningsvrij uitbouwen?
 • Bepaal van tevoren uw wensen en budget, zodat de specialist daar rekening mee kan houden.
 • Bedenk goed welke stijl u wenst voor de uitbouw.
 • Wilt u prefab of maatwerk?
 • Kies de juiste plek voor ramen en deuren.
 • Ligt van tevoren uw buren in en zorg ervoor dat ze zo min mogelijk overlast hebben.
 • Kies uw uitbouw aannemer bewust en vergelijk eerst gratis offertes.

Uitbouw: vergunning nodig?

Kunt u een uitbouw vergunningsvrij bouwen in 2024? Een uitbouw zonder vergunning is alleen mogelijk wanneer deze onder andere niet dieper is dan 2,5 meter en maximaal 4 meter hoog. Daarnaast moet u rekening houden met de meldingsplicht bij slopen. Bij een uitbouw aan de woonkamer of ergens anders moet de gevel opengebroken worden. Wanneer daarbij meer dan 10 m³ afval vrijkomt, bent u verplicht dit te melden bij uw gemeente.

Wanneer u wel een vergunning nodig heeft, is het slim deze zo snel mogelijk aan te vragen. Achteraf een vergunning aanvragen is niet verstandig, daarmee loopt u grote risico’s. De kosten van een bouwvergunning liggen ongeveer op 2% van de totale bouwkosten.

Op rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over een uitbouw met of zonder vergunning. Op omgevingsloket.nl doet u een snelle vergunningscheck.

vergunningsvrij uitbouwen

Uitbouw vergunningsvrij 2024

Wilt u uw uitbouw vergunningsvrij bouwen in 2024? Hoeveel meter kunt u uitbouwen zonder vergunning?

 • De diepte maximaal 2,5 meter
 • De hoogte maximaal 4 meter
 • Maximaal 30 centimeter boven de vloer van de kamers op de eerste verdieping
 • Niet hoger dan het hoofdgebouw
Wilt u een uitbouw met een diepte groter dan 2,5 meter? Dan mag u nog maximaal 3 meter hoog bouwen, met een maximale oppervlakte van 30 vierkante meter. Ook mag de uitbouw dan enkel dienen voor ondergeschikt gebruik, zoals een bijkeuken, tuinhuis of garage.

Burenrecht: houd uw buren te vriend

Omdat het verbouwen overlast kan creëren, is het verstandig om de buren op tijd in te lichten. Vertel ze op tijd wat u van plan bent en laat hen ook weten wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Zo houdt u uw buren te vriend!

Hoe zit het met burenrecht?

Iedereen heeft recht op uitzicht. Wanneer uw uitbouw uitzicht van de buren wegneemt, overtreedt u het burenrecht. Houdt daar dus rekening mee met uw plannen. Controleer bij uw gemeente tot welke hoogte u mag bouwen.

Daarnaast moet u bij een uitbouw met een raam naar de buren moet dit raam op minimaal 2 meter afstand van de erfgrens komen.

Woning uitbouwen in Hoensbroek?

Laat u verrassen door de scherpe prijzen van specialisten uit Hoensbroek!

Gratis offertes vergelijken

Uitbouw woonkamer

Iedereen wil graag een ruime woonkamer waar u met een grote groep gemakkelijk kunt zitten. Helaas is dat niet altijd het geval. Wilt u een grotere zithoek? Met een uitbouw van de woonkamer creëert u veel ruimte en licht in de woonkamer. U kunt meer en grotere meubels kwijt en u viert nog gezelligere verjaardagsfeesten met meer gasten.

Grenst uw woonkamer aan de tuin? Laat dan in de uitbouw van de woonkamer een twee- of zelfs driedelige schuifpui plaatsen. Zo haalt u het hele jaar buiten een beetje naar binnen. Een woonkamer uitbouwen aan de achterkant van uw woning kost ongeveer tussen de €18.000,- en €55.000,-. Ontvang gratis offertes.

erker aanbouwen

Ontdek de charme van een erker

Met een erker aanbouwen realiseert u een stijlvolle uitbouw aan uw rijtjeshuis of jaren 30 woning. En dat terwijl de kosten meevallen. De meeste mensen denken bij een erker aan een kleine uitbouw, omdat het vanaf de buitenkant niet groot lijkt. Toch zult u aan de binnenkant verrast zijn van de extra ruimte.

Creëer bijvoorbeeld een heerlijke plek om u met een goed boek terug te trekken. Of breng meer licht en ruimte in de zithoek. Met een erker geniet u niet alleen van een hoger woongenot, maar verhoogt u ook de waarde van uw woning. De kosten van een erker liggen tussen de €3.000,- en €15.000,-. Vergelijk gratis offertes.

Uitbouw van de keuken

Droomt u van een grote woonkeuken? De keuken is een ruimte in huis waar u veel tijd doorbrengt. Zeker wanneer u graag kookt of bakt, is het fijn om een ruime keuken te hebben. Met een uitbouw creëert u de keuken die u altijd graag wilde.

Voor een bijzondere uitstraling en veel daglicht kiest u voor een uitbouw met lichtstraat. Deze geeft een zeer ruimtelijk effect binnen.

Wat kost een keuken uitbouw?

Voor het uitbouwen van uw keuken moet u rekening houden met gemiddelde kosten van €15.000,- tot €35.000,-. Ontdek de exacte prijzen. Vraag gratis offertes aan.

houten uitbouw

Houten uitbouw

Vindt u de gemiddelde kosten van een gemetselde uitbouw te hoog? Dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheden van een houten uitbouw. Deze uitbouwen hebben niet alleen als voordeel dat ze voordeling zijn, maar ze zien er ook prachtig uit. Het hout past bij iedere woning en heeft een authentieke uitstraling.

De constructie van de uitbouw is vaak houtskelet, waardoor het bouwen ook nog eens snel verloopt. Bovendien is deze constructie minder zwaar, waardoor er minder druk op de fundering ligt.

Wat kost een houten uitbouw? De gemiddelde totaalprijs ligt ongeveer tussen de €14.000,- en €21.000,-.

Dakopbouw Hoensbroek: extra ruimte

Heeft u wel een zolder, maar is deze te laag om er een kamer te realiseren? Met een dakopbouw in Hoensbroek maakt u van de zolder een volwaardige leefruimte. Een dakopbouw wordt ook wel een optopping genoemd en is eigenlijk een gedeeltelijke verhoging van het dak. Op die manier ontstaat er meer loopruimte. Ook is een opbouw op een plat dak mogelijk.

Wat zijn de mogelijkheden?

Realiseer bijvoorbeeld een chique logeerkamer of maak een lichte hobbykamer voor uzelf. Ook is het mogelijk om een extra slaapkamer te realiseren of een handige werkkamer.

Wat kost een dakopbouw in Hoensbroek?

De gemiddelde kosten van een dakopbouw liggen op €13.500,- tot €22.000,-. Ook hier heeft u keuze uit prefab of maatwerk.

Meer ruimte en licht door een uitbouw van uw woning?

Er is altijd een vakkundige uitbouwspecialist in de buurt!

Gratis offertes ontvangen

Waarop letten bij kiezen van uitbouw aannemer?

Wanneer u gebruikt maakt van onze gratis offerteservice, ontvangt u snel een aantal prijsoffertes van uitbouwspecialist uit de buurt. Door deze te vergelijken vindt u snel en eenvoudig de vakman die het best bij uw wensen past. Maar waar let u op met vergelijken?

 • Als eerste is de prijs natuurlijk belangrijk. Controleer wel of de totaalprijzen met elkaar te vergelijken zijn. Zijn de materiaalkosten inbegrepen? Is de totaalprijs inclusief of exclusief btw?
 • Kijk of u garantie krijgt en check ook of deze van toepassing is op de materialen of ook op de bouwwerkzaamheden.
 • Controleer de gebruikte materialen en specialisten op keurmerken. Met een keurmerk bent u verzekerd van kwaliteit.

Kiezen voor uitbouw of aanbouw?

Wanneer u uw woning wilt verruimen kunt u kiezen voor een uitbouw, maar ook voor een aanbouw. Wat is voor de beste keuze: uitbouw of aanbouw?

Als het uw wens is om een bestaande ruimte groter te maken, kiest u voor een uitbouw. Ook een uitbouw op een plat dak of op de garage is mogelijk.

Wilt u een extra ruimte aan uw woning toevoegen? Dan is aanbouwen aan uw huis de beste keuze. Een bijkeuken aanbouwen komt bijvoorbeeld vaak voor.

Een uitbouw is vaak iets duurder, omdat daarvoor ook de gevel opengebroken moet worden. Bij (prefab) aanbouwen is dat niet nodig, al wordt er soms wel een deur in de oude gevelmuur geplaatst.

huis uitbouwen

Uitbouw Hoensbroek? Vergelijk gratis offertes!

Droomt u van een grotere woning, maar wil u niet verhuizen? Met het bouwen van een uitbouw in Hoensbroek vergroot u uw woning, waardoor u meer leefruimte krijgt en meer licht. Met een vakman bent u verzekerd van een soepel bouwproces.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de offertes en krijg zo altijd de beste kwaliteit door de laagste prijs. U weet zeker dat u niet te veel betaalt!

Gratis offertes voor uitbouw!

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren aannemers. Wij selecteren de bouwbedrijven uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw uitbouw of serre wordt dus professioneel geplaatst, tegen een scherp tarief. Wij zijn u tevens graag van dienst bij: serre plaatsen en een bouwkundige keuring.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van uitbouw specialisten uit uw regio. Door de offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de vakman met de beste prijs of voor de aannemer die het snelst kan beginnen? Aan u de keus.