Bouwkundige keuring uitvoeren?

Vind de beste bouwinspecteur voor uw woning!

Gratis offertes vergelijken

Bouwkundige keuring Stadskanaal

Een bouwkundige keuring in Stadskanaal geeft zekerheid bij de koop of verkoop van een woning. U weet van tevoren precies welke werkzaamheden u direct of op termijn nog moet uitvoeren. De resultaten in het bouwtechnisch rapport hebben zelfs invloed op de vraagprijs! Wilt u ook een bouwkundige keuring uitvoeren?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende inspecteurs in uw regio. Vergelijk en kies de expert met het beste aanbod!

Op deze pagina leest u meer over de bouwkundige keuring. U leest wat een onderzoek inhoudt en wat de voordelen zijn van een inspectie voor de koop. Ook leest u waar u op moet letten bij het vinden van een bouwkundig inspecteur.

bouwkundige keuring Stadskanaal

Voordelen bouwkundige keuring

Het uitvoeren van een bouwtechnische keuring is niet altijd verplicht, maar is wél heel verstandig. Een bouwkundige keuring geeft een duidelijk beeld van de staat en eventuele verborgen gebreken van het huis. De resultaten kunt u gebruiken in de onderhandelingen!

Dit zijn de grootste voordelen van het uitvoeren van een bouwkundige keuring in Stadskanaal:

 • De bouwkundig adviseur geeft een onafhankelijke blik op de staat van het huis.
 • U hebt als koper of verkoper meer zekerheid.
 • Een bouwtechnische keuring geeft inzicht in eventuele verborgen gebreken van het huis.
 • U kunt de resultaten in het bouwtechnisch rapport gebruiken in de onderhandelingen.

Wanneer is een bouwkundige keuring nodig?

U laat een bouwkundige keuring uitvoeren als u geïnteresseerd bent in het kopen van een specifiek huis. Met de bouwtechnische keuring in Stadskanaal krijgt u inzicht in de staat van het huis en eventueel achterstallig onderhoud. Bij de oplevering van een nieuwbouwhuis is het ook verstandig om een bouwkundige keuring uit te voeren, zodat u zeker weet dat het huis van goede kwaliteit is.

Soms is een bouwkundig rapport zelfs verplicht!

Het kan voorkomen dat uw hypotheekverstrekker u verplicht een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Dit is bijvoorbeeld het geval als de taxateur al eerder achterstallig onderhoud heeft vastgesteld. Het ideale moment voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring is nog voordat u een bod uitbrengt, maar het is ook mogelijk om zelfs na het tekenen van het koopcontract een bouwkundige inspectie uit te voeren: neem de keuring bij het bod dan mee als ontbindende voorwaarde.

bouwtechnische keuring Stadskanaal

Hoe werkt een bouwkundige keuring?

Hoe gaat een bouwkundig inspecteur te werk bij een bouwkundige keuring?

 1. Als eerste kijkt hij per woonlaag naar de eventuele gebreken. Hierbij neemt hij alles mee: of de toiletten niet doorlopen, of de tegels in de badkamer nog intact zijn en of het dak er goed uit ziet. Alle gebreken noteert hij. Elk onderdeel krijgt een cijfer die aangeeft wat de staat van het onderdeel is.
 2. Daarna kijkt hij naar de maatregelen die u moet nemen om deze gebreken te herstellen. Hierbij kijkt hij ook of dit maatregelen zijn die u direct moet nemen of dat dit op een later moment gedaan kan worden.
 3. In het bouwkundig rapport noteert hij alle kosten die u hiervoor moet maken. Zo heeft u een compleet beeld van alle extra investeringen die u moet maken ná het kopen van het huis. Laat u de bouwkundige keuring uitvoeren vóór u een bod doet, dan kunt u hier rekening mee houden.

Welke onderdelen worden gecontroleerd?

 • Fundering, kruipruimte en vloeren
 • De bouwkundige staat van alle vloeren, muren en metselwerk.
 • Het vochtgehalte in huis en de eventuele oorzaak van vochtproblemen.
 • De staat van de riolering, leidingen en ventilatie in huis.
 • Het dak en de staat van dakpannen, nokvorsten, dakgoten en het dakbeschot.
 • De verwachte levensduur en eventueel onderhoud van kozijnen, ramen en deuren.
 • Een visuele beoordeling van de cv- en elektrische installatie.
 • Een beoordeling van de technische staat van de keuken.
 • Eventuele schuren, garages of andere opstallen in de tuin.

Hoe lang duurt een bouwkundige keuring?

Een gemiddelde bouwkundige keuring in Stadskanaal neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. De totale duur van de bouwtechnische keuring is afhankelijk van de grootte van het huis en het doel van de bouwkeuring. Een simpele aankoopkeuring is snel afgerond terwijl een bouwkeuring gericht op strikte veiligheidseisen langer duurt.

Bouwkundig inspecteur inschakelen?

Vind snel een inspecteur in uw regio en bespaar tot 40% op het bouwkundig advies!

Gratis offertes vergelijken

bouwkundig rapport Stadskanaal

Bouwkundig rapport Stadskanaal

Aan de hand van de bouwkundige keuring stelt de bouwinspecteur een bouwkundig rapport op. Dit bouwkundig rapport is een samenvatting van alle bevindingen van het onderzoek

Bouwkundig rapport Stadskanaal: wat staat erin? In het rapport staat aangegeven wat de technische- en onderhoudsstaat van het huis is. De inspecteur geeft hierbij ook aan wat de kosten zijn voor het herstellen, vervangen of repareren van bepaalde onderdelen. Deze kostenraming gebruikt u bij het bepalen van uw bod. Stel dat u nog €10.000,- extra moet investeren om de gebreken te herstellen. Dit kunt u gebruiken om de prijs naar beneden te krijgen.

Hieronder leest u meer over de kosten van een bouwkundige keuring.

Kosten bouwkundige keuring

De kosten van een bouwkundige keuring in Stadskanaal zijn gemiddeld €275,- tot €425,-. Het formaat van de woning heeft een grote invloed op de prijs van het bouwkundig onderzoek. U verdient de kosten van de bouwtechnische keuring weer terug door de invloed van het rapport op de onderhandelingen.

Houd er rekening mee dat de kosten van een bouwkundige inspectie verschillen per inspecteur. Dit komt omdat elke vakman zijn of haar eigen tarief bepaald. Benieuwd wat de prijs van een bouwkundig onderzoek zou zijn? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Wat kost een bouwkundige keuring?

Omschrijving klus Gemiddelde kosten in 2024*
Bouwkundige keuring €275,- tot €425,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per bouwkundig inspecteur verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Wat beïnvloedt de kosten van een bouwtechnische keuring?

De kosten van een bouwkundige keuring zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Hoe groter het huis, des te hoger de kosten. Dat is logisch. Maar er zijn nog meer factoren die invloed hebben. Denk hierbij eens aan het doel van de keuring en de gebruikte materialen.

Wanneer een bouwkundig adviseur gebruik maakt van ladders, vochtmeters en eventueel zelfs een videoscoop, dan is het bouwkundig rapport meer compleet dan wanneer de vakman alleen met een schroevendraaier onderzoek uitvoert. Dit heeft ook invloed op de kostprijs.

Bouwkundig onderzoek Stadskanaal? De kosten zijn afhankelijk van:

 • De inhoud van het huis.
 • Het oppervlak van de woning.
 • De locatie.
 • De gereedschappen en materialen die de adviseur gebruikt.
 • Het doel van de keuring.

kosten bouwkundige keuring

Bouwkundige keuring: kosten aftrekbaar?

Bij de aankoop van een woning zijn bepaalde kosten fiscaal aftrekbaar. De kosten van de bouwtechnische keuring voor de aankoop van een huis zijn niet aftrekbaar. Maar let op: als u een bouwkundige keuring in Stadskanaal laat uitvoeren omdat dit vanuit de hypotheekverstrekker verplicht is dan zijn de kosten wél aftrekbaar. De kosten voor een eventuele opleveringskeuring in Stadskanaal zijn weer niet aftrekbaar.

Benieuwd welke kosten bij de koop van een huis aftrekbaar zijn? Lees dan verder op belastingdienst.nl

Besparen op de kosten van een bouwkundige keuring?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

bouwkundig onderzoek verbouwing

Bouwkundige keuring voor verbouwing

Ook als u uw huis wilt verbouwen is het mogelijk om een bouwkundige keuring uit te voeren. U krijgt dan een waardevol bouwadvies. Samen met de inspecteur loopt u door het huis en neemt u de verbouwplannen door. Tijdens deze bouwkundige inspectie in Stadskanaal loopt u samen met de bouwkundig inspecteur door het huis en geeft u aan wat u wilt verbouwen en hoe.

De inspecteur geeft u een volledig advies, zo weet u met zekerheid of het slim is om uw plannen uit te voeren. Hij geeft ook aan als er nog andere delen toe zijn aan een verbouwing, zoals de muren, vloeren of het leidingwerk.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Opleveringskeuring: nieuwbouw

Is het mogelijk een bouwkundige keuring bij nieuwbouw huizen uit te voeren? Jazeker! Bij de oplevering van een nieuw huis laat u een opleveringskeuring uitvoeren. Een opleveringskeuring houdt in dat een expert met u door het nieuwbouwhuis loopt en controleert of alle onderdelen in goede staat verkeren. Het gebeurt namelijk wel eens dat er door menselijke fouten toch een lekkage in de vloerverwarming zit, of dat het sanitair niet goed is aangesloten. Het is belangrijk om hier achter te komen voordat u het huis afwerkt en inricht.

Opleveringskeuring nieuwbouw in Stadskanaal: waar let de vakman op?

De inspecteur kijkt onder meer naar de uitvoering van het meer- of minderwerk dat u hebt laten uitvoeren. Hij controleert ook of de punten die tijdens de voorschouw zijn opgevallen inmiddels verholpen zijn. Hij kijkt naar technische gebreken, naar de schoonmaak en naar de staat van de afwerking en eventuele beschadigingen. Start nu uw gratis offerteaanvraag. U ontvangt dan diverse offertes van inspecteurs uit uw regio.

opleveringskeuring Stadskanaal

Bouwtechnische keuring Stadskanaal: aankoop of verkoop huis

Een bouwkundige keuring in Stadskanaal biedt zekerheid bij de aankoop of bij de verkoop van een huis. Een koper heeft onderzoeksplicht, dat betekent dat de koper goed onderzoek moet doen naar de staat van het huis voordat de koop rond is. Dat is de reden dat veel kopers een bouwtechnische keuring laten uitvoeren.

Maar ook de verkoper kan een bouwkundige inspectie uit laten voeren!

De verkoper is namelijk verplicht om de koper goed in te lichten. Door eerst een bouwkundige keuring uit te laten voeren bent u op de hoogte van de bouwkundige staat van uw woning. Hiermee verkleint u de kans op een lagere verkoopprijs of zelfs de ontbinding van de koop. Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Bouwkundige keuring bij huis kopen

Wat houdt een bouwkundige keuring in, bij het kopen van een huis? Een bouwkundig expert aan het woord.

Bouwkundige keuring voor of na bod doen?

Als koper mag u op elk moment een bouwtechnische inspectie uit laten voeren.

Het ideale moment om dit te doen is vóórdat u een bod uitbrengt. Waarom? Als u een duidelijk beeld hebt van de staat van het huis en eventueel onderhoud dat u direct of op termijn moet uitvoeren, neemt u dit mee in het bod.

Verkeert het huis in perfecte staat en hoeft u zelf geen werkzaamheden meer uit te (laten) voeren, dan kunt u een hoger bod uitbrengen. Is de verwachting dat u na de koop toch nog alle kozijnen, deuren of de dakbedekking moet vervangen, dan brengt u een lager bod uit. Zo houdt u voldoende spaargeld over om de werkzaamheden uit te voeren.

Voert u een keuring uit na het bod?

In dat geval neemt u de bouwkundige keuring op in de ontbindende voorwaarden. Blijkt er nog veel achterstallig onderhoud te zijn dan kunt u de koop alsnog ontbinden.

bouwkundig advies

Ontbindende voorwaarde: voorbehoud bouwtechnische keuring

Brengt u een bod uit voordat u een bouwtechnische inspectie laat uitvoeren, neem dit dan mee als een ontbindende voorwaarde. Dat houdt in dat u het bod mag annuleren of aanpassen als het bouwkundig rapport in Stadskanaal grote gebreken laat zien. Om deze ontbindende voorwaarde concreet te maken, wordt er vaak een bepaald bedrag opgenomen.

Bijvoorbeeld: de koop wordt ontbonden als er in het bouwtechnisch rapport voor meer dan €3.000,- aan directe kosten voor noodzakelijk herstel wordt vastgesteld.

Na het tekenen van het koopcontract hebt u wettelijk drie dagen bedenktijd. Als u in deze drie dagen een bouwtechnisch onderzoek laat uitvoeren hoeft u geen bedrag aan deze ontbindende factor te hangen, maar mag u sowieso de koop annuleren.

Voorkom verborgen gebreken

Als verkoper bent u verplicht de koper te informeren over de bouwtechnische staat van het huis. Het is daarom slim om een bouwkundig onderzoek uit te laten voeren. Op die manier heeft u zelf voldoende inzicht en kunt u de koper ook informeren.

Het kan namelijk ook voorkomen dat de koper besluit géén bouwkundige inspectie uit te voeren. Als er na de koop dan nog verborgen gebreken naar voren komen, kan dit vervelende gevolgen hebben. U doet er goed aan om uzelf te beschermen tegen deze verborgen gebreken.

Meerjarenonderhoudsplan Stadskanaal

Naast een bouwkundige keuring, is het ook mogelijk een vakman in te schakelen voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan in Stadskanaal. Dit is een plan met het verwachte onderhoud aan de woningen of appartementen binnen een VvE. Met een MJOP krijgt u duidelijk inzicht en weet u precies hoeveel geld u maandelijks opzij moet zetten voor dit onderhoud. Dit voorkomt grote financiële problemen én onenigheid tussen de leden van een VvE.

Een VvE is verplicht om een meerjarenonderhoudsplan op te laten stellen. Dit laat u het best doen door een deskundig bedrijf. Er vindt een inspectie plaats en aan de hand van een nulmeting worden de verwachtingen voor onderhoud voor de komende periode vastgelegd.

MJOP Stadskanaal: wat kost het?

De kosten voor het opstellen van een MJOP in Stadskanaal beginnen rond de €750,- voor 5 woningen. Hoe meer woningen onderdeel zijn van de VvE, des te hoger de kosten. Zo betaalt u rond de €985,- voor VvE’s met 6 t/m 10 woningen en gemiddeld €1.253,- voor een VvE met 11 t/m 20 woningen.

Uiteraard verschillen de kosten per situatie. Zo is het ook mogelijk om een groen MJOP plan samen te stellen tegen een meerprijs: daarin worden verwachte kosten voor de verduurzaming van de woningen meegenomen.

Kosten MJOP: 2024

Aantal woningen Gemiddelde kosten (inclusief btw)*
1-5 €750,-
6-10 €985,-
11-20 €1.253,-
21-40 €1.490,-
41-60 €1.685,-
61-80 €1.970,-
81-100 €2.158,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per aanbieder. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Snel een bouwkundige keuring in Stadskanaal!

Bel vrijblijvend naar 085 500 9916 en krijg direct een bouwkundig inspecteur aan de lijn.

Bel 085 500 9916

Bouwkundig inspecteur: kies voor kwaliteit

Als u een bouwkundig adviseur inschakelt dan is het belangrijk om onder meer te letten op kwaliteit. Alleen dan bent u verzekerd van het beste bouwkundig advies! Kies voor een adviseur die grondig te werk gaat: die een ladder meebrengt en gebruik maakt van camera inspectie.

Kijk bij het inschakelen van een bouwkundig adviseur daarom eens naar eventuele keurmerken. Een keurmerk geeft aan dat de vakman voldoet aan kwaliteitseisen en beschikt over de juiste vooropleidingen.

U kunt onder meer letten op deze keurmerken:

 • Vakkundig gekeurd: alle vakmannen met dit keurmerk zijn aangesloten bij de Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders en voldoen aan strenge toetsingsvoorwaarden. Meer hierover leest u op vakkundiggekeurd.nl
 • Persoonsgecertificeerd keurmerk: dit zijn geen bedrijven, maar zelfstandig bouwkundig adviseurs. Meer hierover leest u op nrbi.nl

bouwkundig adviseur Stadskanaal

Tips bij inschakelen bouwkundig adviseur

Wilt u een bouwkundige keuring in Stadskanaal laten uitvoeren? We geven u graag wat tips voor het inschakelen van een bouwkundig adviseur:

 • Wilt u een bouwkundige keuring en taxatie laten uitvoeren? Schakel hiervoor één vakman in: zo bespaart u op de kosten.
 • Neem de bouwkundig adviseur altijd overdag mee naar het huis. In daglicht vallen eventuele gebreken veel meer op en krijgt u meer mee van de sfeer.
 • Kies altijd voor een adviseur in uw eigen regio. Zo weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!
 • Vergelijk de prijzen van meerdere bouwkundig inspecteurs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Bouwkundige keuring Stadskanaal? Vergelijk bouwkundig inspecteurs!

Bent u geïnteresseerd in het uitvoeren van een bouwkundige- of opleveringskeuring? Vind snel en eenvoudig bouwkundig inspecteurs in uw regio en bespaar op de kosten! Hoe?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt tot 4 offertes van specialisten in de regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% Deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

Gratis offertes voor bouwkundige keuring

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren inspecteurs. Wij selecteren de bouwkundige inspecteurs uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw bouwkundige keuring wordt dus vakkundig uitgevoerd tegen een scherpe prijs. Wij zijn u tevens graag van dienst bij het plaatsen van een: serre en uitbouw.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren bouwinspecteurs uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de bouwkundig adviseur met de beste prijs of voor de bouwkundig inspecteur die het snelst kan beginnen? Aan u de keus.

Bij u in de provincie:

Groningen
Veendam
Hoogezand
Stadskanaal