Bouwkundige keuring uitvoeren?

Vind de beste bouwinspecteur voor uw woning!

Gratis offertes vergelijken

Bouwkundige keuring Nieuwerkerk aan den IJssel

Benieuwd naar de bouwtechnische staat van uw (toekomstige) huis? Laat een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel uitvoeren! Dit geeft zekerheid omdat u een compleet beeld hebt van alle (verborgen) gebreken. Met deze informatie doet u een passend bod en voorkomt u dat u te veel betaalt. Geïnteresseerd in een bouwkundige keuring?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes van maximaal 5 inspecteurs in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod om tot 40% te besparen!

Op deze pagina leest u precies waarom het slim is een bouwkundige keuring uit te voeren. U krijgt ook informatie over de kosten van een bouwkundige keuring en hoe u een betrouwbare inspecteur vindt.

bouwkundige keuring Nieuwerkerk aan den IJssel

Voordelen bouwkundige keuring

Het uitvoeren van een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft voordelen voor zowel de verkoper als de koper. Beide partijen kunnen de uitkomsten van de bouwkundige inspectie namelijk gebruiken bij de onderhandelingen. Bovendien hebben verkopers én kopers meer zekerheid omdat ze op de hoogte zijn van de bouwtechnische staat van het huis.

De grootste voordelen op een rij:

 • Een bouwkundige keuring geeft inzicht in de bouwtechnische staat van een huis.
 • De resultaten in een bouwkundig rapport kunt u gebruiken bij het bepalen van een geschikt bod.
 • Een bouwkundig adviseur werpt een onafhankelijke blik op het huis.
 • Als verkoper voorkomt u met een bouwtechnische keuring problemen bij verborgen gebreken.

Wanneer is een bouwkundige keuring nodig?

Een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel is nodig bij:

 • De koop van een huis.
 • De oplevering van uw nieuwbouwhuis.
 • De verkoop van uw woning.
 • Een verbouwing van uw huis.
In veel gevallen is het niet verplicht om een bouwkundige inspectie uit te voeren. Toch kan het zijn dat een hypotheekverstrekker u verplicht een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Dit gebeurt als er tijdens de taxatie achterstallig onderhoud naar voren komt bijvoorbeeld. De hypotheekverstrekker wil weten wat dit achterstallig onderhoud is, wat er moet gebeuren en hoeveel dit kost.

bouwtechnische keuring Nieuwerkerk aan den IJssel

Hoe werkt een bouwkundige keuring?

Bij een bouwtechnische keuring neemt u een bouwkundig adviseur mee naar de bezichtiging van een huis. U hoeft er zelf niet per se bij te zijn: in dat geval voert de inspecteur zelf de bouwkundige inspectie uit en overlegt hij de bevindingen later per mail of per telefoon.

De vakman doorloopt het hele huis en geeft bij elke woonlaag aan welke eventuele gebreken hij vindt en welk achterstallig onderhoud nodig is. Dit kan van alles zijn: van een lekkende kraan of loszittende handgreepjes in de keuken tot aan dakbedekking die vervangen moet worden of een elektrische installatie die niet veilig is.

Na de bouwkundige inspectie legt hij al zijn of haar bevindingen vast in een bouwkundig rapport. Hij geeft aan of er gebreken zijn, wanneer u dit moet herstellen (direct of op termijn) en wat dit kost. Dit zorgt voor een compleet beeld van de bouwkundige staat van het huis.

Welke onderdelen worden gecontroleerd?

Bij een bouwtechnische keuring wordt alles zo goed mogelijk gecontroleerd.

Hierbij gaat het onder meer om:

 • De algehele staat van het huis: de fundering, vloeren, muren, metselwerk en de staat van de dakbedekking. Wat is de verwachte levensduur hiervan?
 • Cv- en elektrische installatie: de vakman checkt of deze veilig werkt, of er het risico op kortsluiting of storingen is en hoe lang de cv-ketel nog meegaat.
 • Sanitair, keukens en leidingwerk. Hij controleert of de kranen en het sanitair correct werkt en of er geen lekkages zijn.
 • Het vaststellen van schimmel, vochtproblemen en de ventilatie in huis. Mocht er onvoldoende ventilatie zijn dan doet de vakman een schatting van de verwachte kosten om dit te realiseren.

Hoe lang duurt een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring duurt ongeveer 1,5 uur. De duur van een bouwtechnische keuring hangt natuurlijk af van het oppervlak van de woning en de staat van het pand. Hoe meer gebreken de bouwkundig inspecteur vindt, hoe langer hij met de bouwkeuring bezig is.

Bouwkundig inspecteur uit Nieuwerkerk aan den IJssel gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

bouwkundig rapport Nieuwerkerk aan den IJssel

Bouwkundig rapport Nieuwerkerk aan den IJssel

De bevindingen van de bouwtechnische keuring legt de inspecteur vast in het bouwkundig rapport in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit rapport kunt u zien als een samenvatting van alle gecontroleerde onderdelen. Elk onderdeel krijgt een cijfer om de huidige staat te bepalen. Bij onderdelen die in een slechte staat verkeren is het belangrijk om direct of op termijn te vervangen of te repareren.

Naast de staat van de onderdelen, geeft de vakman ook aan hoeveel kosten u moet maken om de onderdelen te herstellen. Deze kostenraming kunt u gebruiken bij het bepalen van een geschikt bod.

Kosten bouwkundige keuring

Gemiddeld kost een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel €275,- tot €425,-. De precieze kosten van de bouwtechnische keuring is natuurlijk afhankelijk van de inhoud van het huis en het tarief van de bouwkundig inspecteur. Elke bouwkundig adviseur bepaalt namelijk zelf zijn of haar tarief.

Gaat het om een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel voor een klein appartement? Dan liggen de kosten voor de bouwkundige inspectie uiteraard lager dan wanneer het gaat om een onderzoek in een grote vrijstaande woning. Voert u een vrijblijvend onderzoek uit dan vallen de kosten ook lager uit dan wanneer u van uw verzekeraar specifieke onderdelen moet laten keuren. Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes.

Wat kost een bouwkundige keuring?

Omschrijving klus Gemiddelde kosten in 2024*
Bouwkundige keuring €275,- tot €425,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per bouwkundig inspecteur verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Wat beïnvloedt de kosten van een bouwtechnische keuring?

De kosten van een bouwtechnische keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel verschillen per situatie. Onder andere de locatie en het formaat van het huis heeft een grote invloed op de kosten. Maar ook de materialen die de vakman hierbij gebruikt en hoe grondig hij te werk gaat speelt een rol. Sommige inspecteurs bekijken de dakbedekking van een afstandje om de kwaliteit te bepalen, terwijl anderen zelf de ladder opklimmen.

Wat een bouwkundige keuring gaat kosten is afhankelijk van deze factoren:

 • De locatie van het huis.
 • Het formaat van de woning.
 • Gebruikte materialen van de inspecteur.
 • Hoe snel is het bouwkundig rapport in Nieuwerkerk aan den IJssel klaar.

kosten van bouwkundige keuring

Bouwkundige keuring: kosten aftrekbaar?

Bij de aankoop van een huis zijn een aantal kosten aftrekbaar. Dit is ook het geval bij een bouwkundige keuring. Let op: alleen als u een (verplicht) bouwkundig onderzoek in Nieuwerkerk aan den IJssel uitvoert voor het verkrijgen van een hypotheek zijn de kosten fiscaal aftrekbaar.

Voert u een bouwkundige inspectie in Nieuwerkerk aan den IJssel uit omdat u zelf meer wilt weten over de bouwkundige staat van het huis, dan zijn de kosten niet aftrekbaar. Ook de kosten voor een eventuele opleveringskeuring in Nieuwerkerk aan den IJssel is niet fiscaal aftrekbaar. Benieuwd welke kosten nog meer aftrekbaar zijn? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Besparen op de kosten van een bouwkundige keuring?

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

bouwkundig onderzoek bij verbouwing

Bouwkundige keuring voor verbouwing

Een ander moment om een bouwtechnische keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel uit te laten voeren, is wanneer u uw huis wilt gaan verbouwen. Hierbij neemt u de bouwkundig adviseur mee door het huis en deelt u de verbouwingsplannen. Ook hier deelt de adviseur zijn of haar bevindingen in een rapport. Dit helpt bij het bepalen van eventuele andere onderdelen die u moet verbouwen. Dit is een heel waardevol bouwkundig advies.

Heeft u het huis laten verbouwen? Ook dan kunt u een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren. Hierbij controleert de deskundige of de verbouwing correct is uitgevoerd en weet u zeker dat alles voldoet aan de hoogste kwaliteit.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Opleveringskeuring: nieuwbouw

Een bouwkundige keuring bij nieuwbouw behoort ook tot de mogelijkheden. Meestal is dit een opleveringskeuring bij een nieuwbouw woning in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij de oplevering loopt u door het huis, samen met de bouwkundig adviseur. Hierbij controleert hij het huis op een aantal punten:

 • Zijn alle problemen tijdens de voorschouw van het huis aan het licht kwamen inmiddels opgelost?
 • Zijn er eventuele gebreken die nog opgelost moeten worden?
 • Voldoen alle onderdelen aan de verwachtte kwaliteit?
Alle gebreken die tijdens de opleveringskeuring aan het licht komen moeten worden opgelost door de bouwer. Als iets niet opvalt, dan is het lastiger om dit naderhand nog hersteld te krijgen. Het is dus slim om een inspecteur met ervaring mee te nemen. Zo weet u zeker dat u niets vergeet! Vraag gratis offertes aan.

opleveringskeuring nieuwbouw Nieuwerkerk aan den IJssel

Bouwtechnische keuring Nieuwerkerk aan den IJssel: aankoop of verkoop huis

Wanneer voer ik een bouwtechnische keuring uit: tijdens de verkoop van een huis of bij de aankoop van een nieuwe woning?

Het antwoord is: in beide gevallen! Hoewel u meestal niet verplicht bent om een bouwtechnisch rapport op te laten stellen, biedt dit extra zekerheden voor zowel de koper als de verkoper. Als koper kunt u de bouwkundige keuring en taxatie gebruiken als ontbindende voorwaarde bij het doen van het bod. Als koper is het verstandig om een compleet beeld te hebben van alle eventuele gebreken. Hiermee voorkomt u dat een bod wordt ingetrokken na het vinden van verborgen gebreken in het huis. Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Bouwkundige keuring bij huis kopen

Wat houdt een bouwkundige keuring in, bij het kopen van een huis? Een bouwkundig expert aan het woord.

Bouwkundige keuring voor of na bod doen?

Als koper is het slim om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren nog voordat u een bod doet. In dat geval kunt u de resultaten in het bouwtechnisch rapport gebruiken om een goed bod te bepalen. Stel dat er volgens de bouwkeuring nog eens €5.000,- aan verwachte kosten bijkomen. In dat geval is het slim om deze €5.000,- van uw bod af te trekken, zodat u voldoende spaargeld overhoudt.

Moet ik de bouwkundige keuring voor het bod uitvoeren?

Nee: u mag op elk moment een bouwkundige keuring uit laten voeren. Zo is het ook mogelijk om tijdens de onderhandelingen een keuring uit te voeren of zelfs na het tekenen van het koopcontract. Moet u snel beslissen, geef dan de resultaten van de bouwkeuring aan als een ontbindende voorwaarde.

bouwkundig advies

Ontbindende voorwaarde: voorbehoud bouwtechnische keuring

Het kan zijn dat u geen tijd hebt om voor het bod een bouwkundig onderzoek uit te voeren. Bijvoorbeeld als er ook andere geïnteresseerde kopers zijn. Geef in dat geval bij uw bod aan dat dit onder voorwaarde is dat er geen vreemde dingen uit de bouwkeuring naar voren komen.

Hoe doe ik dit?

Om de keuring van de bouwinspecteur als ontbindende factor concreet te maken, geeft u een bedrag aan. Blijkt uit de keuring dat er voor meer dan dit bedrag hersteld moet worden dan vervalt uw bod. Daarna kunt u eventueel opnieuw onderhandelen over een geschikt bod.

Voorkom verborgen gebreken

Als verkoper bent u verplicht de koper in te lichten over de bouwkundige staat van uw huis. Blijken er na de koop toch nog gebreken te zijn waar u niets vanaf weet, dan moet u bewijs voorleggen dat u inderdaad niets wist van deze gebreken. Om dergelijke problemen te voorkomen is het slim om ook als verkoper een bouwkundig rapport op te laten stellen.

De bouwkundig onderzoeker geeft een onafhankelijke blik en vertelt u precies wat de staat van uw woning is. Mochten de nieuwe kopers toch verborgen gebreken in huis tegenkomen, dan kunt u het bouwkundig rapport overhandigen. Dit is voldoende bewijs dat de koper op de hoogte was van deze gebreken.

Meerjarenonderhoudsplan Nieuwerkerk aan den IJssel

Een meerjarenonderhoudsplan in Nieuwerkerk aan den IJssel is een plan waarin al het verwachte onderhoud van een VvE wordt vastgelegd. Dit overzicht geeft inzicht in de verwachte kosten, waardoor het mogelijk is om elke maand een bedrag opzij te zetten. Dit voorkomt grote financiële problemen!

Wat staat er in een MJOP?

Het plan bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Het bouwdeel: de verschillende bouwdelen die onderhoud of herstelwerkzaamheden nodig hebben, zoals gevels, kozijnen en daken.
 • Achterstallig onderhoud: een overzicht van alle werkzaamheden die onmiddellijk moeten gebeuren.
 • Periodiek onderhoud: alle werkzaamheden die periodiek plaats moeten vinden om de woningen in een goede conditie te houden.
 • Tijdsspanne: tijdens een nulmeting controleert een expert wat de verwachtte levensduur is van verschillende bouwonderdelen voordat deze vervangen moeten worden.
 • Kosten: tot slot staat er in het plan ook de kostenverwachting voor de uit te voeren werken.

MJOP Nieuwerkerk aan den IJssel: wat kost het?

De prijzen voor een MJOP in Nieuwerkerk aan den IJssel variëren en zijn afhankelijk van de omvang van de VvE. Stel: uw VvE bestaat uit 45 woningen: de kosten zijn dan ongeveer €1.685,-. Hoe groter de VvE des te hoger de kosten. Voor een VvE tussen de 81 en 100 woningen kost het opstellen van een MJOP rond de €2.158,-. In de tabel vindt u de gemiddelde kosten voor het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen voor verschillende groottes VvE.

Kosten MJOP: 2024

Aantal woningen Gemiddelde kosten (inclusief btw)*
1-5 €750,-
6-10 €985,-
11-20 €1.253,-
21-40 €1.490,-
41-60 €1.685,-
61-80 €1.970,-
81-100 €2.158,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per aanbieder. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Snel een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel!

Bel vrijblijvend naar 085 500 9927 en krijg direct een bouwkundig inspecteur aan de lijn.

Bel 085 500 9927

Bouwkundig inspecteur: kies voor kwaliteit

Wilt u inderdaad een bouwkundig inspecteur inschakelen? Kies voor een expert! Iemand die een ladder opklimt om de dakbedekking te inspecteren biedt meer inzicht dan een vakman die van een afstandje kijkt wat de staat van het dak is. Als u kiest voor een vakman die beschikt over één of meerdere keurmerken, dan bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit. Experts krijgen de keurmerken namelijk alleen als zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Op welke keurmerken kan ik letten?

Eén van de keurmerken is het persoonsgecertificeerd keurmerk. Dit is een keurmerk voor zelfstandige inspecteurs. Meer hierover leest u op nrbi.nl. Een tweede belangrijk keurmerk is vakkundig gekeurd. Vakkundig gekeurd heeft met de consumentenbond belangrijke afspraken gemaakt met betrekking tot de keuring. Meer hierover leest u op vakkundiggekeurd.nl.

bouwkundig adviseur Nieuwerkerk aan den IJssel

Tips bij inschakelen bouwkundig adviseur

Benieuwd naar een bouwkundig advies van een expert? Voor een goed bouwadvies het belangrijk om een vakman mee te nemen naar een bezichtiging van uw potentiële nieuwe woning.

Hieronder geven we u een aantal tips, zodat u zeker weet waar u op moet letten bij het inschakelen van een vakman.

 • Bezoek het huis altijd overdag, zo krijgt u een betere indruk van de sfeer en vallen eventuele gebreken beter op.
 • Vraag de makelaar of u ook even alleen met de adviseur door het huis mag lopen. Zo kunt u vrij alle onderdelen bespreken.
 • Kies voor een bouwkundig adviseur bij u in de regio. Deze is snel ter plaatse en de voorrijkosten zijn zo laag mogelijk.
 • Vergelijk altijd de prijzen van meerdere adviseurs zodat u verzekerd bent van het beste aanbod.

Bouwkundige keuring Nieuwerkerk aan den IJssel? Vergelijk bouwkundig inspecteurs!

Besparen op de kosten van uw bouwkundige keuring? Vergelijk gratis offertes!

Start nu uw gratis offerteaanvraag en u ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in uw regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kostprijs te besparen! Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes voor bouwkundige keuring

Hoe werkt het?

Wij zijn een landelijk netwerk van ervaren inspecteurs. Wij selecteren de bouwkundige inspecteurs uit ons netwerk op kwaliteit en prijs. Uw bouwkundige keuring wordt dus vakkundig uitgevoerd tegen een scherpe prijs. Wij zijn u tevens graag van dienst bij het plaatsen van een: serre en uitbouw.

Vergelijken & besparen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren bouwinspecteurs uit uw regio. Door de verschillende offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de totaalprijs. Kiest u voor de bouwkundig adviseur met de beste prijs of voor de bouwkundig inspecteur die het snelst kan beginnen? Aan u de keus.